«Домушники» масово грабують українські «царські села»

«Домушники» масово грабують українські «царські села»
На ці новорічні свята грабіжники завели нову моду - не витрачати сили на десятки середніх квартир у містах, а «обчищати» VIP-містечка.

Про це інформує ТСН.

Такими містечками, тобто, «царськими селами» нині обростає кожен пристойний мегаполіс - розкішні маєтки, високі паркани та елітні мешканці. Одне з таких поруч з обухівською трасою під Києвом, що претендує на звання української Рубльовки. Тут оселилися звичайні держслужбовці: чиновники та правоохоронці.

Під самий новий рік тут прокотилася серія зухвалих пограбувань. Та деякі VIP-постраждалі соромляться повідомляти про це міліцію. За два місяці вісім елітних будинків постраждали від зловмисників. За даними ТСН, які отримані у правоохоронних органах – загальна сума збитків перевищує мільйон доларів.

Потерпають далеко не останні люди країни – судді, адвокати, податківці, прокурори, депутати. Словом, скромні чиновники другого ешелону. Колишній голова «Надра України», а нині безробітний Олександр Пономаренко чесно зізнався міліції, що у нього винесли сейф, у якому було 300 тисяч євро, 10 кілограмів золотих зливків, 100 тисяч доларів, два пістолети, та два швейцарських годинники. Він – чемпіон за кількістю викраденого.

Сусід Пономаренка - нинішній заступник податкової служби Олег Матвєєв теж позбувся всього, що нажито непосильною працею. А саме: 400 тисяч доларів та ювелірних виробів. Крадії пробралися в його будинок, зламавши металопластикові двері на першому поверсі.

У міліції пояснюють, що крадії, які йдуть по VIP-будинкам як правило знають, де знаходяться якісь коштовності, де ховаються сейфи, де сигналізація, як знешкодити собак. Наведення - перша версія правоохоронців. Підказати грабіжникам може хтось із персоналу будинку або навіть близький родич. Серед викраденого - пістолети, шуби, годинники, установчі документи і платіжні картки. Немає тільки реальних сум украденого і офіційних заяв про пограбування.

У міліції підозрюють – люди занижують обсяги збитків, аби в них не запитали, звідки стільки. Задля експерименту журналісти ТСН без проблем зайшли в одне з котеджних містечок – де на контрольно-пропускному пункті аж два беркутівці, два турнікети та шлагбаум. Журналісти спокійно погуляли по котеджному містечку. Помітили їх лише на виході.

Як кажуть у міліції, господарі, вклавши немалі кошти в оздоблення і дизайн, інколи жалкують вкласти кошти у якісну охорону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Домушники» масово грабують українські «царські села»
16 січень, 2012, 09:33