Генплани міст Волині засекретили?

Генплани міст Волині засекретили?
З 11-ти міст Волині лише Луцьк та Устилуг погодилися надати громадським діячам доступ до Генеральних планів міста.

Таким був результат моніторингу доступності містобудівної документації, який проводився з липня по грудень 2012 року Асоціацією захисту прав молоді Волині, повідомляють у прес-службі організації.

Протягом цього часу громадські діячі на адреси 11-ти міських рад області відправили офіційні запити з проханням надати доступ до містобудівної документації.

Результати моніторингу засвідчили, що матеріали Генеральних планів Луцька та Устилуга є частково доступними, а Генплани інших 9-ти міст регіону, всупереч статі 12 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», є закритими.

Містобудівне та інформаційне законодавство зобов’язує органи місцевого самоврядування оприлюднити генеральні плани у мережі Інтернет на веб-сайтах міських рад. Однак, даних вимог дотримуються лише дві міські ради із 11-ти.

«Основними причинами, що виключають можливість доступності до містобудівної документації є присвоєння всім частинам генплану обмежувальних грифів «таємно» та «ДСК», відсутність генпланів, відсутність технічних можливостей для копіювання карт, відсутність коштів у міської ради», - зазначили в Асоціації.

В зв’язку з порушеннями строків розгляду інформаційних запитів, ненаданням чи неповним наданням інформації про генплан міськими радами, юристи Асоціації неодноразово зверталися в прокуратуру.

Проте причин для реагування на недоступність містобудівної документації прокуратура не знайшла. До адміністративної відповідальності правоохоронці притягнули лише одну посадову особу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
напевно, бояться атаки терористів чи блоку НАТО?))), як раніше при союзі
Відповісти