У Луцьку збільшили фінансування культурних заходів

У Луцьку збільшили фінансування культурних заходів
У 2013 році в бюджеті міста заплановано фінансування культурно-мистецький подій на 150 тисяч гривень більше, ніж минулоріч.

Про це розповіла начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

За її словами, на 2013 рік передбачено 650 тисяч гривень. Минулого року було всього 502 тисячі. Посадовець зазначила, що і цих коштів дуже мало: в інших містах, мовляв, виділяють мільйони гривень.

5 лютого під час звітної наради розповіла начальник управління культури Луцької міської ради зазначила, що у 2012 році в Луцьку на управління культури виділили 23 мільйони гривень, у 2013-му - 24,2 мільйона.

Їх витрачали на комунальні послуги, оплату праці працінків закладів, які підпорядковані управлінню, поточні ремонти та організацію подій.

За словами Гнатів, серед найважливіших подій та заходів 2012 року, організатором або учасником яких було управління культури, стали "Мистецька вулиця", відкриття галереї "Луцьк", "Медової хати", проведення Форуму інтеркультурних міст, "Ніч у луцькому замку", різдвяні фестивалі.

Започаткували видачу премій працівникам галузі у розмірі 500 гривень. Минулоріч їх видали п'ятьом працівникам.

Окрема діяльність, на яку давно не виділяли коштів, але зуміли це зробити в 2012 році - паспортизація (тобто вироблення документів із вказівкою історичної довідки, технічних даних, стану споруди, функціональне використання) пам'яток архітектури та історії.

За словами Гнатів, минулого року паспортизували 16 пам'яток. На це витратили 85 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Громада міста вимагає детальний звіт
від управління культури!!!(документаційно)
"5 лютого під час звітної наради розповіла начальник управління культури Луцької міської ради зазначила, що у 2012 році в Луцьку на управління культури виділили 23 мільйони гривень, у 2013-му - 24,2 мільйона.
Їх витрачали на комунальні послуги, оплату праці працінків закладів, які підпорядковані управлінню, поточні ремонти та організацію подій."-яка нахабна брехня та марнотратство наших бюджетних коштів!!!
Не для кого з лучан не є таємницєю той факт,що тіж працівники "культури",які гарненько собі влаштувались за бюджетну зарплатню,мають собі потайки від податкової інспекції чималі заробітки,використовуючі громадські закалади,яких фінансує та утримує місцевий бюджет(комунальні
послуги,оренда,зарплата)-в своїх виключно приватних цілях(Палац Молоді,Палац Культури,Молодіжний та детячий центр "Диво" колишній кінотеатр "Зміна",районний будинок культури-колишній кінотеатр"Мир" і т.д.)
То до якої пори буде тривати це нахабне свавілля та марнотратство наших громадських коштів!!!
Нехай вони йдуть на свої "хліба",орендуючи ці закладити,оплачуючи комунальні послуги та сплативши за свої ж ті самі платні послуги,які вони надають(небезкоштовно) податки,тим самим наповнюючи наш міський бюджет на потреби громади!!!
Відповісти
Доповнення:А ті поодинокі "культурні заходи",які проводяться на примітивному рівні і на які витрачаються копійки,а списуються тисячі-взагалі викликають гнів та обурення громади міста!!!Ось,наприклад взяти Різдвяні свята 7-8 січня-жодного святкового дійства!!!Лучани тинялися по неприбраних від снігу вулиць в пошуках свята!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку збільшили фінансування культурних заходів
05 лютий, 2013, 14:41