Клімчуку відмовили в ліквідації «Цуманської пущі»

Клімчуку відмовили в ліквідації «Цуманської пущі»
Міністерство екології та природних ресурсів роз’яснило керівникам області Борису Клімчуку та Володимиру Войтовичу, що створення Національного парку «Цуманська пуща» цілком законне – відтак чиновники мусять виконувати президентський указ.

Про це інформує прес-служба Ківерцівської районної організації ВО «Батьківщина»

Іще недавно ми стала свідком того, як завдяки «старанням» нової влади в 2011 році ліквідовано Ківерцівський міжгосподарський лісгосп, чим зроблено крок назустріч зміцненню монополіста в лісовій галузі. Сьогодні поставлене завдання ліквідувати Указ Президента «Про створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща»», бо при цьому можливі певні обмеження в знищенні ківерцівських лісів.

Два роки, як вийшов Указ Президента, але влада та лісове лоббі області саботує його виконання та продовжує в порушення природоохоронного законодавства рубати ліс в попередніх об’ємах, ніби національного природного парку не існує.

Не бачать цього ні державна екологічна служба області, ні природоохоронна прокуратура. Замість виконувати Указ та берегти ліс, влада, на чолі головного лісника області, організувала «бурхливу» діяльність і пішли «охоронці лісу» збирати підписи проти національного природного парку.

Був задіяний адмінресурс, і, як результат, «чолобитна» на відміну «злощасного» Указу за підписом чинних голови облдержадміністрації та голови обласної ради пішла в Адміністрацію Президента. І це в той час, коли в них на руках вже був схвалений на засіданні Кабінету Міністрів ще 28.03.2011р. (протокол №23) «План підготовки проектів-актів та здійснення інших заходів, необхідних для забезпечення реалізації Указу Президента України від 22.02.2010року №203 «Про створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща»».

Згідно з даним планом, уже до 1 липня 2011 року мало бути затверджене Положення про парк, до 1 грудня 2011 року – створена адміністрація парку, до 1 грудня 2012 року – розроблений та затверджений Проект організації території парку, до 1 квітня 2012 року - надано в постійне користування парку 3471,54 га земель, до 1 грудня 2012 року – розроблений Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та встановлення меж території парку. Планом передбачено вирішення питання фінансування парку з Державного бюджету ще в 2011 році.

Днями на адресу заявників надійшла відповідь від Міністерства екології та природних ресурсів України для інформування населення, в тому числі і тих обманутих жителів району, що підписали підготовлені лісниками «заготовки» з викривленою інформацією про їх обмеження при створенні парку.

Наводимо даний текст відповіді мовою оригіналу:

Позиція державного органу з питань охорони навколишнього природного середовища в даній відповіді висловлена однозначно, тому місцеві органи виконавчої влади зобов’язані займатися організацією виконання рішень вищестоящих державних органів, а тим більше якщо це стосується Указу Президента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клімчуку відмовили в ліквідації «Цуманської пущі»
16 січень, 2012, 14:01