Майстриня з Луцька ліпить радість

Майстриня з Луцька ліпить радість
Лучанка Катерина Новак має власний рецепт та технологію ліплення скульптурок ангелів, які називає «джойчиками» (з англ. joy –«радість»).

Детальніше про це вона розповіла 15 січня під час відкриття своєї виставки у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Майстриня каже, що цим видом діяльності вона займається чотири роки. Статуетки вона робить із керамічної маси, яка складається із екологічно чистих інгредієнтів. Також до цієї маси майстриня додає секретний компонент, який робить вироби міцнішими і надає змогу маленьким діткам користуватись цими скульптурками не лише як декоративним предметом, але як і іграшкою.


«Мій син – «краш-тестер» усіх іграшок. Грається ними цілий день. Потім я бачу - пройшла іграшка тест чи ні, і чи можна її давати іншим дітям», - розповіла Новак.

У своїх роботах жінка передає пережиті емоції від дружби, материнства, стану вагітності тощо. Прототипами «joy-чиків» є друзі, родичі та знайомі Катерини Новак.


«За все материнство назбиралось багато емоцій, які захотілось виліпити в якусь форму. Передаю такі моменти в житті, на які ми рідко звертаємо увагу або не даємо належного значення», - сказала майстриня.


Також Катерина Новак розповіла, що її скульптурки покликані бути людськими оберегами.


«І крім того, що оберігати, вони повинні нагадувати людям, що треба бути безпосереднім і помічати такі дрібнички, і радіти з цього», - наголосила вона.


Кожна статуетка унікальна і виготовляється лише в одному екземплярі. Ціна залежить від форми та величини роботи. Найменша іграшка коштує 60-70 гривень. Купити «joy-чики» можна в декоративних та мистецьких магазинах Луцька.


До слова, на замовлення знайомої Катерина Новак виготовила «joy-чик» форварда луцького ФК «Волинь» Майкона.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Катя сама, як джойчик - красуня, божествена краса!
Відповісти
Молодець, Катруся! Так тримати!!!
Відповісти
Які ж талановиті люди в нас!Це-ЧУДО!!!
Відповісти
Останні новини
Майстриня з Луцька ліпить радість
16 січень, 2012, 13:47