У квітні на сайті Луцькради обіцяють «електронну чергу» в дитсадки

У квітні на сайті Луцькради обіцяють «електронну чергу» в дитсадки
До 1 квітня на сайті Луцької міськради повинен з’явитися розділ для реєстру «електронної черги» дітей у дитсадки.

Спершу він працюватиме у тестовому режимі, а за місяць-другий, коли його випробують, цією функцією повноцінно зможуть користуватися батьки луцьких дітей, планує начальник відділу програмно-комп’ютерного забезпечення луцької мерії Денис Осокін.

Про це йшла мова 6 лютого в ході засідання «круглого столу», на якому обговорювали питання введення електронної реєстрації в дитячих садочках в рамках громадського руху «До майбутнього з освітою».

Нагадаємо, група депутатів Луцькради ініціювали рішення про запровадження електронної черги для дітей, які хочуть навчатися у дошкільних закладах. Ініціаторами проекту рішення та положення «Про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів» є депутати Андрій Осіпов, Олександр Пиза, Богдан Шиба, Антон Сосновський, Роман Бондарук, Петро Савчук та Рустам Дячук.

Але на останній сесії міськради це рішення не прийняли, вирішивши допрацювати низку проблемних питань.

Згідно з проектом, загальний міський електронний центр реєстрації дітей – це єдина комп’ютерна база даних, що міститиме інформацію про дітей, які планують відвідувати дитсадки. Планується, що реєстр буде публічним – доступним в інтернеті на сайті міської ради.

Нині ж реєстрація дітей у черзі до дитсадків здійснюється вручну через звичайні журнали керівниками дитсадочків. Електронна ж черга, на думку ініціаторів проекту, здатна зробити систему черги прозорою і чесною.

Начальник міського управління освіти Олег Гребенюк та керівник відділу звернень Лариса Карп’як в ході засідання «круглого столу» наполягали, що «електронна черга» у дитсадки повинна бути внесена до переліку послуг, які надаватиме Центр надання адміністративних послуг. Його, до слова, очолює Карп’як, а відкрити ЦНАП обіцяли до кінця березня.

Вони наголошували: так буде краще, щоби батьки зверталися у єдину установу, тобто ЦНАП, мовляв, не всі мають доступ до інтернету, щоб самостійно реєструватися. Та й дитсадки здебільшого не забезпечені інтернетом й комп’ютерами.

Утім депутати розкритикували такі наміри посадовців мерії й довго сперечалися з цього приводу.

На думку депутата Богдана Шиби, у приміщення ЦНАПУ можна «переселити» три установи, які займають нині будівлі дитсадків. Так можна вивільнити додаткових 600 місць у дитсадках.

«Збудували центр на чотири поверхи, а тепер треба думати, які послуги туди записати. Тим часом нам бракує півтори тисячі місць у дитсадках», – висловився Шиба.

Зрештою депутати і чиновники, трохи посварившись, узгодили проблемні моменти й домовилися, що 1 квітня комп’ютерники мерії зроблять усю технічну роботу, аби вже невдовзі у Луцьку таки запровадили «електронну чергу» в дитсадки. Відповідне рішення знову виноситимуть на розгляд сесії Луцькради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У квітні на сайті Луцькради обіцяють «електронну чергу» в дитсадки
06 лютий, 2013, 18:15