Новий дитсадок у Луцьку вже «обжили». ФОТО

Новий дитсадок у Луцьку вже «обжили». ФОТО
Новозбудований дитсадок «Дивосвіт», що у 55-му мікрорайоні Луцька, вже розпочав свою роботу.

Про це 7 лютого розповіла волинським журналістам завідувач ДНЗ №40 Ольга Швардовська.

«Почався нормальний робочий процес. Зараз поки триває адаптаційний період, тому діток не так багато, адже вони приходять поступово. Бо не можна відразу набрати 20-30 новеньких діток. Ми беремо поступово, 5-6 на тиждень. З часом, до квітня, я думаю, що ми вже наберемо повну свою потужність», – розповіла вона.

«Потужність садка – 10 груп. Розрахований він на 200 діток, але в сучасних умовах ми розраховуємо на 250. Три ясельні групи, сім груп дошкільного віку», – додала Ольга Швардовська.

За словами завідувачки, педагогічний колектив молодий, всі мають фахову освіту, пройшли практику. Частина педагогів перейшли з інших садочків. Є логопед, психолог, вихователь-методист. Уже введений гурток англійської мови. З часом планують вводити гурток хореографії та малювання.

Садок забезпечений всім, батьки платять тільки за харчування, запевняє керівник дитсадка. Згідно розпорядження міського голови, 5 гривень у день на одного вихованця мусять сплачувати батьки дітей, які відвідують дошкільні групи, а 3,50 гривень – ясельні.

Нагадаємо, ДНЗ №40 у Луцьку урочисто відкрили 27 грудня 2012 року. Це перший дитсадок у місті, збудований за роки незалежності.


Довідка

Інвестиція держави у новобудову сягнула понад 25 млн грн, загалом вартість проекту – майже 28 млн грн.

Кожна вікова група повністю забезпечена відповідними сучасними меблями, іграшками. Харчоблок та пральня обладнані за останнім словом техніки. Будівля утеплена екологічно чистим матеріалом.

Територія освітлена, вимощена бруківкою, на 10 ігрових майданчиках збудовані павільйони та встановлено ігрове обладнання. Входи в приміщення обладнані пандусами.

У садочку є 2 вантажних ліфти для подачі їжі на другий поверх. Групи першого поверху мають врегульований підігрів, підлога застелена лінолеумом на природній основі, у шафи для дитячого одягу подається тепле повітря.

У ДНЗ діє сучасна система опалення, пожежна сигналізація, система автогасіння, використані сучасні екологічно чисті будівельні матеріали та енергозберігаючі технології. Облаштований також сучасний медичний кабінет з ізолятором, інгаляторієм, 2-місною палатою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це справжні інвестиції в майбутнє Луцька, а не "Буратіно"
Відповісти
Дитсадок дійсно сучасний і не стільки дизайном, як підбором фахівців.Завідувач дитсадка підібрала кращих, це вже відчувається... Щодо недоліків - будматеріали дешеві, внутрішнє оздоблення виконано неякісно, плитка при вході і коридорах слизька.. Але це нам звично, батьки з допомогою персоналу, доведем до глянцю... От дороги до садочку ще не зробили, баюри. Завтра йду кидати щебінь...
Відповісти
Тепер ще напишіть статю про те хто там працює!!! І як вони туди потрапили?! Ось саме це більше цікавить простих лучан!!!
Відповісти
Воно тобі треба???Твою ду*у туди не взяли??То певно прибиральницею влаштовувалась???Іди в двірники, там тобі саме місце....
Відповісти
яка вартість перебування у цьому ДНЗ?
Відповісти
5 грн. в день за харчування; 15 грн. в місяць на групу + 15 грн. в місяць на садок... Для інших потреб (канцтовари, іграшки і т.п.) за рішенням батьківського комітету...
Відповісти
а про дорогу напевне забули)))) не пройти не проїхати
Відповісти
100 відсотків))
Відповісти
Как бы ни было, но садик есть!Пусть садик , а не "обрыгаловки" Лазорка!
Відповісти
Нехай діти знають свого героя Яника))
Відповісти
Памятаю як будівельники в воду бруківку вкладали)))) цікаво як вона весною буде лежати))))
Відповісти
Вже провалюється.Зі сторони кухні.
Відповісти
До 06.02.2013р. не було гарячої води у садочку.
Відповісти
мій син ходив в садочок в якому руки мив холодною водою а в осени там температура була +15,а туалети були в які я ще ходила.Це жахливо коли діти сплять у приміщені типу веранди,куча розбитих вікон і одні сквозняки.ЯК МЕНІ ПРИЄМНО ДИВИТИСЬ НА ЦІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ДІТЕЙ!ТАКІ САДОЧКИ МАЮТЬ БУТИ ВСІ,БО ЦЕ ДЛЯ НАШИХ ДІТОК!!!
Відповісти
беспорядок як і скрізь
Відповісти
Доброго дня! чи є робочі місця на посаду вихователя?
Відповісти
Останні новини
Новий дитсадок у Луцьку вже «обжили». ФОТО
08 лютий, 2013, 12:37