У луцькому «політесі» заклали дендропарк та закопали «капсулу часу». ФОТО

У луцькому «політесі» заклали дендропарк та закопали «капсулу часу». ФОТО
Луцький НТУ зробив перший крок до створення на території вишу особливого зеленого куточка. Ректор Петро Савчук спільно зі лісівниками, студентами та абітурієнтами заклали основу для дендрологічного парку. Крім того, закопали в землю так звану "капсулу часу" з побажаннями на майбутнє.

Урочисті заходи відбулись 19 квітня.

Сьогодні посадили три символічні дерева – бук лісовий, дуб звичайний та липу дрібнолисту. Днем раніше на території вишу першокурсники лісогосподарського факультету спеціальності «Лісове господарство» висадили більше півсотні дерев.

Декан машинобудівного факультету ЛНТУ Сергій Пустюльга розповів, що організувала висадку дендропарку кафедра галузевого машинобудування машинобудівного факультету за підтримки Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке надало саджанці та меценатів-випускників ЛНТУ. Вартість усіх робіт, які плануються на майбутнє, він оцінює у півмільйона гривень.

«В рамках Дня відкритих дверей, а у нас він тиждень, проводимо профорієнтаційну роботу. Сьогодні ми закладає дендропарк для наукових досліджень, для того, щоб люди могли практикуватись у вирощуванні, догляду за деревами. Це тільки початок. Ми за літо тут все облагородимо, і коли першого вересня ви прийдете до нас на посвяту, то будете бачити картину як в Європі», - розповів він.

Декан розповів, що свято влаштовують перш за все для потенційних студентів та учнів шкільних лісництв.

З відкриттям дендропарку усіх привітав ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

Завідувач кафедри галузевого машинобудування Віталій Пуць повідомив, що у планах – облагородити ставок, почистити його береги, облаштувати доріжки, встановити ліхтарі, лавки та урни.

«Мені надзвичайно приємно, що сьогодні така знакова подія. Можливо не всі усвідомлюють наскільки це важливо, але дійсно наша позиція в боротьбі за імідж України, за імідж Волині, за позиціонування нашої країни як цивілізованої, зокрема в такому секторі, як лісове господарство і лісова галузь. В подальшому це буде повноцінна рекреаційна і науково-інформаційна база на кшталт таких, як ботанічний сад Києва», - сказав він. Ректор переконаний, що лісова галузь – потужна і «дає потенціал для розвитку інших галузей».

Голова обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс розповів про акцію «Майбутнє лісу в твої руках», звернувши увагу на те, що щороку лісівники виходять за межі лісу в озелененні краю. Окремо він звернувся до вступників:

«Бажаю не сумніватись у правильності вибору в подальшому житті, присвятивши себе лісовому господарству».

Головний спеціаліст Волинського ОУЛМГ Володимир Неводнічик провів інструктаж, як правильно висаджувати дерева. Опісля всі рушили до місць висадки саджанців та спільними зусиллями посадили деревця. Згодом студенти опустили у яму капсулу часу, в яку умістили побажання від студентів. Відкопають її через 20 років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькому «політесі» заклали дендропарк та закопали «капсулу часу». ФОТО
19 квітень, 2018, 14:46