Суд допитав луцького депутата у справі розстрілу на Майдані

Суд допитав луцького депутата у справі розстрілу на Майдані
Депутата Луцької міськради Артема Запотоцького, якого поранили зранку 20 лютого 2014 року на Майдані, допитали у Святошинському райсуді Києва.

Там триває розгляд справи щодо вбивства учасників Революції Гідності. На лаві підсудних перебувають 5 беркутівців, - повідомляє 5 канал.

Артем Запотоцький свідчив у суді в режимі відеоконференції з Луцька. Під час Революції Гідності 20 лютого 2014 року він допомагав активістам будувати барикади біля Жовтневого палацу. Коли Артем перебігав мостом над вулицею Інститутською, близько 09:00, куля влучила йому у спину.

«Різкий поштовх у спину – і я уже себе усвідомлюю на землі. Головою до Жовтневого, мені не вистачає кисню. Перша думка: добре, що я був у шоломі, бо вдарився головою б так досить добре. Різкий біль у ділянці живота наче розітнув, і м'язи фактично перестали слухатися – починаючи від грудей і донизу», - розповів Запотоцький.

Куля пошкодила хребет. Тепер 38-річний Артем прикутий до інвалідного візка. Він упевнений, що стріляли з боку Жовтневого палацу.

«Більше немає звідки. Влучити мені в спину по-іншому неможливо. І як рухалася куля… Я усвідомлюю: якщо був би інший кут, вона влучила би в мене і вийшла через серце», - зазначив він.

Адвокати припускають – це міг бути і рикошет.

«Є дані, які не виключають, що це може бути рикошет. Експерт, котрий проводив судово-балістичну експертизу, на яку посилається сторона обвинувачення, судом визнаний таким, який не може проводити судово-балістичної експертизи», – заявляє адвокат Олександр Горошинський.

Прокурори заперечують, адже куля майже неушкоджена, що виключає можливість рикошету.

«Це практично непошкоджена куля, яка була видалена з його тіла. В подальшому вона долучена до матеріалів провадження і оглянута. Тобто, відповідна куля має калібр 7,62×39 мм, який використовувала саме спецрота «Беркут», саме тими автоматами, які їм видали», – наголошує прокурор відділу департаменту спецрозслідувань ГПУ Яніс Сімонов.

Уже 24 квітня суд продовжить допитувати постраждалих – їх залишилося 27.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд допитав луцького депутата у справі розстрілу на Майдані
20 квітень, 2018, 06:59