Помісна церква: що думають в УПЦ КП та УПЦ (МП) на Волині

Помісна церква: що думають в УПЦ КП та УПЦ (МП) на Волині
Волинські священики УПЦ КП і УПЦ (МП) прокоментували звернення до Вселенського Патріарха із проханням про проголошення автономії єдиної помісної православної церкви в Україні.

Про це пише Волинь24.

Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП Костянтин Марченко переконаний, що об'єднання церкви потрібне для українського народу.



«Мені здається, тільки ворог миру, ворог стабільності може бути проти цієї ідеї. Грузинська церква є незалежною і автокефальною, хоч за розмірами менша за Волинську єпархію. Тобто якщо українська церква стане автономною, вона буде третя за кількістю у світі. Ось чому іде така війна іде і чому стільки думок проти цієї незалежності, адже втратити таку кількість вірян – це дуже погано. Але для нашого народу це потрібно», - каже священик.

«Лунає думка, що це мовляв, втручання президента у справи церкви. І от коли кажуть люди, що за об'єднання, але проти вручанння глави держави у справи церкви, постає питання до самих людей. А свого часу Володимир Великий, який хрестив Русь, втручався у справи релігії чи все таки робив благу справу, що церква назвала його святим? А коли Президент, відчуваючи, що його країна розділена і робить все, щоб об'єднати людей - це вже втручання? Це просто подвійні стандарти», - додав Костянтин Марченко.

А волинський священик УПЦ (МП) Олег Точинський каже, що держава не може вирішувати церковні питання.



«На моє глибоке переконання, церковне питання має вирішуватися церквою, а не державою. Це виглядає досить зухвало з боку влади. Наприклад, коли церква звертається до влади з проханнями чи зауваженнями до того чи іншого закону чи норми, то нам нагадують статтю Конституції про те, що церква від держави відокремлена. А коли політики на церковних питаннях хочуть заробити бонуси, то відверто втручаються в церковні справи і не розуміючи суті і складності всього питання, починають робити речі, які можуть призвести до серйозних неприємних наслідків», - розповів священик.

Олег Точинський переконаний, що перш ніж вирішувати такі питання, потрібно це обговорити з представниками всіх конфесій в Україні.

«Сама по собі ініціатива єдиної православної структури не є погана і проти цього ніхто не виступає, але ті методи, якими сьогодні це нав'язується і мета, яку переслідує влада - далека від тієї, яка має бути в основі», - додав священик.

«Це моя особиста позиція, я не кажу за всю церкву зараз. Враховуючи теперішню загострену політичну ситуацію, влада шукає, як отримати якісь дивіденди», - переконаний Олег Точинський.

«Церква покликана до єдності, вона покликана, щоб бути єдиною. Коли ми молимося на початку богослужіння, є слова «за об'єднання всіх». Але треба думати, як це здобувати. Коли ми говоримо над перемогу над сеператистами на Сході України, ми ж не говоримо про те, що ми готові пристати на їхні умови. В подібній ситуації ми думаємо, як правильно вчинити, щоб всі були задоволені», - сказав священик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олег Точинський - чемодан вокзал Челябинск
Відповісти
А яке ставлення буде до інших православних конфесій?
Відповісти
А чого піп московський лізе в політику? Про церкву так нічого й не сказав.
Відповісти
Піднімають церковні питання щоб люди не дивились їхні декларації про доходи. Чиста політика перед виборами!!!!
Відповісти
Народ України Вас не уповноважував лізти в церковні питання. Ви утискаєте права православних християн. Люди робіть висновки!!!!!!
Відповісти
Кацапська секта звісно проти .
Відповісти
Церкви україни будували наші потомки.москва руйнувала всі роки.після розвалу союзу англо захватила церкви майно українського народа.ведуть проросійські політику проти україни.хто не хоче обєднуватися з УПЦ КП.БІЛЕТИ КУПИТИ У ЯКУТІЮ ТА МАГАДАН.ТАМ ПОБУДУТЬ ЗА РОСІЙСЬКІ КОШТИ ЦЕРКВИ ДЛЯ РУСКОГО МІРА
Відповісти
Не плюйся бо твої соплі летять проти вітру.
Відповісти
Останні новини
Помісна церква: що думають в УПЦ КП та УПЦ (МП) на Волині
20 квітень, 2018, 04:46