У Луцькраді хочуть створити молодіжну раду

У Луцькраді хочуть створити молодіжну раду
Для ефективнішої співпраці між учнівською і студентською молоддю та посадовцями Луцької міської ради планують створити молодіжну раду.

Про це йшлося 20 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Директор департаменту сімї, молоді та спорту Олексій Веремійчик розповів, що молодь повинна мати більше важелів впливу для вирішення своїх справ, щоб мати більший контакт з місцевою владою.

Він повідомив про те, що працівники департаменту своїми силами намагаються максимально доносити до студентської молоді і представників шкільного самоврядування про можливість співпрацювати із міською радою.

За словами Веремійчика, молодіжна рада, яка була створена при міському голові, була неефективною, тому є потреба запропонувати ефективнішу альтернативу.

«Активний представник вузу, школи, ГО, який розуміє, що він може бути присутній на сесії, спілкуватись із керівниками комунальних закладів, ця одна активна людина буде доносити інформацію і слугувати містком з кількома сотнями людей, які не зацікавлені у співпраці з міською радою.

Тому це основна мета, чому має бути створена і якісно працювати молодіжна рада у Луцькій міській раді», - пояснив посадовець.

Складатиметься молодіжна рада із 30 людей, з яких 10 – представники учнівського самоврядування, 10 – представники студентського самоврядування, 10 – члени громадських організацій.
Молодь отримає чіткі вказівки, хто може представляти їхні інтереси у міській раді.

Також діятиме спеціальна комісія, яка вирішуватиме, хто входитиме у новостворену структуру.

Комісія підтримала проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то ж була вже...толку?..
Відповісти