Українські матері відмовляються від вакцини-вбивці. ВІДЕО

Українські матері відмовляються від вакцини-вбивці. ВІДЕО
В Україні відмовляються від щеплення проти гепатиту В вакциною харківського заводу, яка забрала життя 11-и дітей.

Батьки померлих дітей і досі не можуть зрозуміти, що сталося. Приміром, одній дівчинці зробили щеплення проти гепатиту В. На третю добу дитина заснула і не прокинулася. У документах записали: «синдром раптової смерті немовляти», йдеться в сюжеті ТСН.

Місцеві чиновники вакцину виправдовують. У Донецькій області оплакують ще одну дитину і знову — після щеплення. На 13 день після уколу хлопчик раптово занедужав. Малюка доправили в реанімацію, де лікар констатував смерть. Пізніше смерть списали на марганцівку, а потім — на захворювання верхніх дихальних шляхів.

З 2008-го року єдиним постачальником вакцини проти гепатиту В у державні медзаклади є харківський завод «Фармстандарт-Біолік». Саме його вакцина фігурує у всіх повідомленнях про летальні випадки. Після чергової дитячої смерті препарат забороняли на час розслідування, а потім знову дозволяли колоти.

Торік вакцина вісім разів підпадала під підозру і стільки ж реабілітувалася. Навіть після того, як на виробництві знайшли 14 критичних і 22 суттєвих порушення. Проте чомусь повідомлялося про те, що ці критичні порушення не вплинули на якість препарату.

Непохитна репутація вакцини збентежила депутатів. Вони звернувся до Генпрокуратури, бо переконані, що завод «Фармстандарт» працює під прикриттям самого міністра охорони здоров‘я. Частина акцій заводу нібито належить сину Раїси Богатирьової — Олександру. Завод двері журналістам не відкриває.

А Богатирьова все спростовує, мовляв, власником компанії є російський бізнес. Також є інформація про те, що вакцина завозиться із Куби, проте вона постачається в інші країни і нарікань на смерть дітей там не було.

Тим часом батьки пишуть відмови від щеплення. Власне, щепити від гепатиту у пологових будинках зараз немає чим. Торішня партія вакцини — під забороною, а хто виграв тендер на 2013 рік, стане відомо лише в березні. У МОЗі не виключають, що постачальник виявиться той самий.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отменить эти прививки убийцы давно пора!!! И ввести обязательные прививки " слугам " народа от сказа и дури !!!!
Відповісти
це просто капєц..
вбивають дій
Відповісти
вбивають дійтей за два гривні..
так розумію пять дійтей це "мало"..
для міністра мало для того щоб одуматись..
а для народу, мало щоб міня ското владу..

скільки це буде трвати?..
напевне поки в кожній сімї когось не вбють, українці буду сидіти і чекати, що все вирішеться "само собою"..
Відповісти
В цій дикій країні ніхто не несе за таке відповідальність.
Відповісти