На темі «електронної черги» у дитсадки депутати піаряться, – заступник мера Луцька

На темі «електронної черги» у дитсадки депутати піаряться, – заступник мера Луцька
Заступник луцького мера Юрій Вербич вважає, що окремі депутати просто піаряться на темі запровадження у дитсадках «електронної черги».

Про це він сказав 7 лютого під час наради освітян міста, на якій вони підбивали підсумки роботи галузі у 2012 році.

«Я б не хотів це питання загострювати, але ми бачимо, що є цікаві й конструктиві підходи з боку нашого депутатського корпусу, а є й такі, які намагаються зібрати політичні дивіденди на тій чи іншій проблемі, перехоплюючи ініціативу і подаючи як свою… Ми повинні це оцінити, дати відсіч і мати свою тверду позицію», – зазначив посадовець.

Вербич розповів освітянам, що «в кінці квітня або ж до кінця травня в Луцьку обов’язково запрацює Центр надання адміністративних послуг». Однією з послуг, яку надаватиме ЦНАП, буде реєстрація дошкільнят у «електронну чергу». До слова, відкрити ЦНАП раніше обіцяли у березні.

Нині у луцьких дитсадках критично бракує місць. Реєстрація дітей у черзі до дошкільних навчальних закладів здійснюється через звичайні журнали вручну керівниками дитсадків, але така система не є прозорою і чесною, бо черга ніким не контролюється.

Юрій Вербич наголошував освітянам, що міське управління освіти серйозно працює над цією темою, і з відкриттям ЦНАПу «електронну чергу» таки запровадять. Та й «закон ми теж не можемо обійти», зауважив Вербич, мовляв, закон про створення таких центрів зобов’язує мерію внести у перелік послугу із електронної реєстрації дітей у дитсадки.

Нагадаємо, група депутатів Луцькради ініціювали рішення про запровадження «електронної черги» для дітей, які хочуть навчатися у дошкільних закладах. Ініціаторами проекту рішення та положення «Про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів» є депутати Андрій Осіпов, Олександр Пиза, Богдан Шиба, Антон Сосновський, Роман Бондарук, Петро Савчук та Рустам Дячук.

До всього, вони наполягають, що «електронна черга» не мусить бути у переліку послуг ЦНАПу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вербич чомусь вирішив, що «піаритись» - це погано. PR – це не нав’язування своєї, інколи недолугої, думки всім, а спілкування з цими всіма. Те, що деякі депутати намагаються виконати свій представницький обов’язок є нормою для цивілізованої країни. Те , що вони спілкуються з громадою, довідуються про її проблеми, на основі цього пропонують певний спосіб вирішення проблеми – це нормально. Те, що Україна переповнена Вербичами – це жах, бо ідея електронної черги має бути запроваджена вже, а не до дати відкриття незрозумілого центру.
Відповісти
Перехожий, ти випадково не пиза?
Відповісти
Що за брєд? Це завідуючі садочком мають прийти до мене додому і запросити дитину в садочок. У мене дитині 1,5 роки і треба записуватись в якусь чергу, щоб в 3 роки попасти в садок? Ідіотизм. А місця вже нема, треба пару гривень дати. Коли не вистачає місць в садочках, то відкривають нові садочки. Це логічно.
По аналогії - ми плануємо другу дитину через роки чотири, то куди нам іти записуватись в чергу? В роддом? А через 30-40 років ми помремо, то завтра в Гараджу поїду, запишусь в чергу.
Відповісти
Останні новини
На темі «електронної черги» у дитсадки депутати піаряться, – заступник мера Луцька
11 лютий, 2013, 10:01