Лісівники сплатили до бюджету вже понад 80 мільйонів

Лісівники сплатили до бюджету вже понад 80 мільйонів
Упродовж трьох місяців цього року лісогосподарські підприємства сплатили до бюджетів понад 80 мільйонів гривень.

Про це поінформувала заступник начальника Волинського облуправління лісового та мисливсього господарства Лідія Турянська, - повідомили у прес-службі ОУЛМГ.

Нагадаємо, що за результатами 2017 року відомчі підприємства ВОУЛМГ загалом до бюджету сплатили 248,7 мільйона гривень. Загалом у структурі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства знаходиться 25 державних підприємств, які є платниками податків.

Варто зазначити, що державні лісогосподарські підприємства України вже три роки не отримують державного фінансування.

База оподаткування лісогосподарських підприємств формується за результатами їх власної господарської діяльності.

Зокрема, поінформувала Лідія Турянська, протягом трьох місяців дохід від реалізації продукції становив 330,5 мільйона гривень

За підсумками роботи цього року, до бюджетів усіх рівнів та ЄСВ державними лісогосподарськими підприємствами сплачено загалом 81 млн грн. Із них понад 30,1 мільйона надійшли безпосередньо до місцевих бюджетів.



Із загального обсягу рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів становить 26,6 мільйона гривень. Безпосередньо до місцевих бюджетів надійшло 13 мільйонів. ПДФО – теж податок, що залишається на рівні району. Упродовж трьох місяців цьогоріч ці сплати загалом становлять 16 мільйонів гривень.

Якщо брати в розрізі районів, то податкова карта виглядає наступним чином:



Головним завданням лісогосподарських підприємств Волині є розвиток власного виробництва, збільшення глибини переробки сировини, розвиток нових каналів збуту та створення нових робочих місць. Адже усі заходи, спрямовані на відновлення, охорону та захист лісів, відомчі підприємства проводять власним коштом. Саме тому використовується будь-яка нагода інвестувати у модернізацію виробництва. На ці потреби у 2017 році направлено майже 49 мільйонів гривень.

Прогнозовані виробничі потреби 2018 року у коштах на модернізацію обладнання, а також будівництво лісових доріг становлять понад 51 мільйон гривень. Модернізація виробництва дозволить випускати конкурентоспроможну продукцію, фінансувати заходи із підвищення кваліфікації працівників, а також створювати нові робочі місця в громадах Волині і, відповідно, збільшувати базу податкового навантаження лісогосподарських підприємств.

Загалом, беручи до уваги показники роботи відомчих підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства попередніх років та, зважаючи на результати проведеної модернізації, прогнозовані надходження до бюджету за 2018 рік становитимуть близько 300 мільйонів гривень. Це, порівнюючи з показниками 2017 року, більше на 50 мільйонів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лісівники сплатили до бюджету вже понад 80 мільйонів
27 квітень, 2018, 05:39