У черзі на землю в Ковелі – 400 атовців

У черзі на землю в Ковелі – 400 атовців
Ковельська міськрада підтримала звернення учасників АТО щодо виділення земельної ділянки під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Про це повідомили у прес-службі Ковельської міськради.

Депутат Геннадій Кіндер клопотав про виділення земельних ділянок учасникам АТО для зведення багатоквартирних житлових будинків. На сьогодні на черзі для отримання наділів у Ковелі перебуває понад 400 учасників АТО та членів їх сімей. Враховуючи, що вільних земель уже небагато, реально зможуть отримати ділянки кілька десятків військовослужбовців.

Одним із можливих варіантів розв’язання проблеми є створення колишніми бійцями житлово-будівельних кооперативів. Уже є інвестори.

Підтримують таке рішення й самі учасники АТО. Заступник голови всеукраїнської спілки учасників бойових дій «Побратими України» Юрій Хомич подякував громаді та міській владі за розуміння і допомогу бійцям у вирішенні питань забезпечення їх земельними ділянками. Адже у Ковелі їх виділено майже чотири сотні.

Він також повідомив, що питання зведення багатоквартирних будинків узгоджене з представниками інших спілок та громадських організацій міста.

Міський голова Олег Кіндер звернувся до обласної влади з проханням посприяти у передачі місту, а точніше військовослужбовцям та учасникам АТО, земель колишнього військового госпіталю. Ця територія належить Міністерству оборони України і уже десятки років стоїть занедбана.

Кіндер повідомив, що уже неодноразово мову про цю ділянку вели й інвестори, які готові там зводити багатоповерхівки. Зокрема й для колишніх та нинішніх бійців.

Міська влада неодноразово клопотала до Міністерства з проханням передати цю землю місту. Проте позитивної відповіді так і не отримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.