Волинян закликають привітати з Днем народження сина Сармата

Волинян закликають привітати з Днем народження сина Сармата
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.

Вже невдовзі свій 14-й День народження святкуватиме Богдан Твердохліб. Він – син Героя України Олега Твердохліба, славнозвісного Сармата. Олег був мобілізований першою хвилею в зону АТО. Брав участь в бойових діях в районах Луганської області в складі 24 окремого штурмового батальйону «Айдар» у в/ч пп В0624 на посадах ВОС-Ю0974А, старшина батальйону, командир взводу, зам. командира роти. Очолював визволення 12 населених пунктів в якості командира взводу «Динозавр» та 5 населених пунктів в якості командира роти в/ч пп 2950. З 2015 року наказом НГШ №32РС призначений головним сержантом десантно-штурмової роти 5-ї БТГр. 81 ДШБ, ВОС-100974Д. Приймав участь в бойових діях в районах Донецької області, в якості командира ДШВ «Айдар». З травня 2015 року призваний шостою хвилею мобілізації на посаду командира другої ДШВ 5-ї БТГр. в/ч пп 2749.

Його підрозділ вдало атакував російських окупантів біля Вергунського Роз’їзду на Луганщині. Твердохліб у тому бою, попри значні поранення, не тільки керував діями підлеглих, а й сам вивів з ладу ворожий танк, а також влучним пострілом спровокував вибух боєприпасів на ворожих позиціях, знищивши значну кількість озброєння та живої сили. Після реорганізації «Айдару» на початку 2015 року волинянин перейшов до 81-ї десантно-штурмової бригади.

Сармата оминули кулі, та не оминула страшна хвороба. Внаслідок отриманих поранень на війні у нього почав прогресувати рак правої привушної слизової залози. До останнього він очолював Спілку воїнів АТО Волині. Підтримував атовців-волинян, завжди допомагав їм, був чесним та відповідальним, вірним, незламним до останнього. Був «Почесним донором України» та став почесним громадянином Волині, але на жаль посмертно.

Не лише своїм подвигом батько для Богдана став беззаперечним прикладом, він завжди по відношенню до всіх був добрий і справедливий та власним життям вчив любити тих, хто поряд, а також любити свою Україну не на словах, а на конкретних вчинках. Батько навчив хлопця хорошим та мудрим речам, усі його настанови син береже у своєму серці.

Не зважаючи на юний вік, наш іменинник теж задумується над долею держави. Говорить, що якби мав доступ до влади, зробив би усе задля припинення війни на Сході. А ще – знизив би до мінімуму податки, які накладаються на малі підприємства.

І вже сьогодні, хлопець намагається бути достойним сином Героя, поки що в його основні обов’язки входить успішно навчатися і допомагати мамі по господарстві. Зі шкільних предметів восьмикласнику найбільше подобається предмет історія.

Ще одним своїм авторитетом вважає свою старшу сестру Олену, котра навчається у медінституті у Вінниці. Вона лікар від Бога, а після смерті тата вступила ще й на військову кафедру і нещодавно прийняла присягу. У вільний час юнак займається спортом і веде перші кроки в IТ-сфері, залюбки відвідує секцію з важкої атлетики (з цього приводу йому б не завадили нормальні кросівки) та факультатив з програмування.

За допомогою волонтерів мав змогу побувати минулого року у Великій Британії та в мальовничих наших Карпатах: ходив у гори, їздив на екскурсії, підіймався на підйомнику, познайомився з цікавими однолітками, з якими товаришує і сьогодні. А з відомих людей юнак хотів би зустрітись з такими непересічними особистостями як Post Malon, Lil pump і гурт Imagine Dragons.

Йому рано довелося подорослішати та взяти на себе обов’язки глави сімейства. Він основна опора для матусі, завжди намагається підтримати її морально, старається їй допомагати по можливості. Доглядає кота Тома, та вівчарку Біма. Богдан – добрий, відкритий, щирий хлопець, котрий попри тяжку втрата батька, вміє бачити своє майбутнє, сповнене радості і неочікуваних моментів.

Мама Наталя у Богдана дуже сильна, добра та любляча, завжди його розуміє, дуже смачно готує.

«Важко підібрати слова підтримки та співчуття рідним та близьким наших захисників, що жертвували своїм життям за кожного з нас. Та й не потрібні їм слова. Ми повинні берегти у пам’яті їх подвиг, та не забувати підтримувати їх сім’ї, віддавати належне їх дітям, те, чого батьки їм уже ніколи не зможуть дати. То ж давайте зробимо усе від нас залежне, щоб Богдан хоча б у свій день народження зміг не думати про численні сімейні обов’язки, а згадати, що він ще також є дитина!» - закликають волонтери.

Інформація для благодійників: Богдан Твердохліб – невдовзі 14 років (30.04.2004). Ріст: 170. Розмір взуття: 42. Розмір одягу – дорослий М. Подарунок: будь-який сюрприз на ваш розсуд.

Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян закликають привітати з Днем народження сина Сармата
27 квітень, 2018, 21:01