Як захистити труби від обмерзання?*

Як захистити труби від обмерзання?*
Якщо ви проживаєте в регіоні з холодним кліматом, то, швидше за все, добре знайомі з проблемою замерзлих труб.

Якщо ж ви лише починаєте проживання у власному будинку, варто дізнатися про всі особливості захисту комунікацій від морозу.

Сучасні поліетиленові труби від ingplast.ru мають високий ступінь захисту від температурних коливань. Але для стабільної роботи систем каналізації та водопостачання варто потурбуватися про додаткове утеплення.

Профілактика замерзання

Не існує якогось універсального засобу, який на всі 100% може захистити комунікації від замерзання. Тому ознайомтеся з наведеними нижче порадами і використовуйте їх комплексно:

- Додайте ізоляцію до відкритих труб і фітингів. Це найпростіше, що може зробити домовласник. Утеплити потрібно всі комунікації, які не знаходяться в опалюваному приміщенні. Це стосується не лише вулиці, а й гаражі, підвалу. Ви можете використовувати пінопласт, старий одяг та рушники, мінеральну вату та інші матеріали.

- Використовуйте теплову стрічку для регулювання температури. Це тонкий гнучкий кабель, який намотується на трубу і прогріває її. Такі стрічки коштують дорожче, ніж більшість інших варіантів теплоізоляції. Але вони дозволяють доволі точно регулювати температуру.

- Якщо ви надовго покидаєте будинок зимою, перекрийте воду і злийте її з труб. Вода при замерзанні розширюється і розриває стінки труб. Якщо її злити, то й розширюватися не буде чому. Також протріть насухо всі комунікації, що знаходяться на вулиці та неопалюваних приміщеннях.

- Дозвольте воді потроху скапувати з кранів. Завдяки цьому тиск у трубі знижується, а рідина замерзає повільніше. Звичайно, це не зовсім економно. Але набагато краще, ніж мати справу з розірваними комунікаціями.

- Мийте посуд і періть одяг вночі. У багатьох моделях сучасної побутової техніки є функція затримки циклу прання/миття на декілька годин. Виставте таймер так, щоб техніка працювала вночі. Саме в цей час температура повітря опускається до найменшого рівня.

Захисні заходи у вашому будинку

Головні поради:

- Старайтеся підтримувати температуру в приміщеннях не нижче 16°С в будь- який час, навіть коли вас немає у будинку.

- В холодних приміщеннях (підвал, гараж) створіть невелику опалювану зону поруч з трубами. Не забувайте про безпеку, використовуючи нагрівальні прилади.

- Ущільнюйте двері та вікна. Це необхідно і для захисту комунікацій, і в цілому для економії енергії. Герметизація вікон та дверей допоможе підтримувати стабільну температуру в приміщеннях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: труба, холод
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.