Меліоративні канали розчищають безробітні

Меліоративні канали розчищають безробітні
На Волині для розчистки засмічених гілками і зарослих чагарниками меліоративних каналів використовують тимчасово найманих працівників – переважно, це безробітні селяни та мешканці містечок краю.

Про це інформує прес-служба обласного Центру зайнятості.

Яку розповіла директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, очищення та благоустрій меліоративних каналів включено до розпоряджень районних державних адміністрацій, як громадські роботи.

«Фактично, це тимчасова легальна зайнятість і додаткові доходи громади, громадян, які можна залучити із Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття», - каже Кучмук.

Відтак, лише впродовж останніх двох місяців до видалення чагарників на меліоративній мережі залучено 233 безробітних волинян. Загалом упорядковано 57,5 кілометра меліоративних каналів. А на оплату праці безробітних затрачено 137,7 тисячі гривень із Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування.

Скажімо, у Ратнівському районі майже 40 безробітних впорядкували 13 кілометрів меліоративних каналів. У Володимир-Волинському 32 найманці розчистили 7 кілометрів, у Турійському 12 безробітних облагородили 5,6 кілометра, а в Горохівському 19 осіб – 5.1 кілометра.

І ось із 16 січня за сприянням Шацького районного центру зайнятості 35 безробітних теж приступили до впорядкування меліоративних каналів району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Меліоративні канали розчищають безробітні
17 січень, 2012, 11:19