Ректор київського вишу став почесним доктором луцького. ФОТО

Ректор київського вишу став почесним доктором луцького. ФОТО
У Східноєвропейському університеті імені Лесі Українки побільшало почесних докторів.

15 лютого у СНУ відбулася церемонія вручення диплома Doctor Honoris Causa ректору Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Віктору Андрущенку (на фото), повідомили у прес-службі СНУ.

Ректор луцького вишу Ігор Коцан нагадав учасникам дійства, що звання Почесного доктора Нonoris causa Лесиного університету присвоюється визначним ученим, державним і громадським діячам тощо.

«Серед них Микола Жулинський, Василь Кремень, Станіслав Вільк, Леонід Губерський та ін. А сьогодні титул Почесного доктора ВНУ імені Лесі Українки вручаємо одному із сучасних фундаторів філософії – Віктору Андрущенку», - мовив посадовець.

Долучитися до інавгураційної церемонії та привітати зі Стрітенням Господнім завітав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«У кожного в житті буває час, коли пригадуєш батьків, учителів, котрі внесли маленьку краплиночку для того, щоби сьогодні я міг отримати таке почесне звання», – сказав під час вручення Андрущенко.

Він пообіцяв присутнім щороку читати одну-дві лекції в луцькому університеті та подарував вишу власні книги. Також Андрущенко пообіцяв передати університетській бібліотеці ще 100 книг викладачів НПУ імені М. П. Драгоманова.

Довідка

Honoris Causa (з латини – «Заради пошани») – почесний титул, котрий надається людині не на підставі захисту дисертації, а за його великі особисті заслуги перед наукою чи культурою. Метою присвоєння цього звання є відзначення осіб, які зробили значний внесок у розвиток науки і поширення знань, а також сприяли науковому співробітництву та встановленню міжнародних зв’язків вищого навчального закладу. Це означає також, що університет вважає за велику честь ввести його володаря до свого професорсько-викладацького складу.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кумедні вони,ті дядьки!!!
Відповісти
і тут Настя Шевчик влізла_)
Відповісти
Кумедні ще м'яко сказано.
Відповісти
Всі генералами стають. В часи Брежнєва також роздавали нагороди один - одному, але іще й "ВЗАСОС" цілувались,аж противно. Напевне , щось відчувають !!!
Відповісти
Пан Коцан вже як король прямо, в мантії такій :) Кумедно.
Відповісти
Наш Коцан в пацьорах - як пані-ректорка. Ще й з рукавичками, такий ніжний, делікатний.
Відповісти
Останні новини
Ректор київського вишу став почесним доктором луцького. ФОТО
16 лютий, 2013, 11:26