Волинські лісівники побували на мисливському фестивалі у Закарпатті

Волинські лісівники побували на мисливському фестивалі у Закарпатті
У селі Шаланки, що на Виноградівщині, в урочищі Великий ліс 26 травня відсвяткували Міжнародний день мисливця. Відвідали мисливський фестиваль чимало поважних гостей, прибули на свято також заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар та делегація волинських лісівників на чолі з начальником Волинського ОУЛМГ Олександром Кватирком.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Серед відвідувачів були керівники Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, представники дипломатичних установ, керівники відомств області, керівництво та співробітники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства і, звісно, самі мисливці – з України, Угорщини, Словаччини, Румунії, Чехії, Німеччини.

На святі було представлено чимало ексклюзивних мисливських трофеїв, відбулася виставка мисливських собак, змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки, була облаштована виставка полотен закарпатських митців, локації для дітей із майстер-класами при лісовій школі тощо. Також була організована кухня з мисливськими смаколиками, де автентичні страви з дичини готували кухарі-єгері та лісівники.

Під час спілкування з журналістами заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар відзначив:

– Сьогодні на Закарпатті відбувається масштабне святкування. Це визначна подія, адже подібні фестивалі відроджують та розвивають традиції мисливства, які поки що розвинені не настільки серйозно, як в країнах Європи.

– Мисливство – далеко не лише полювання, як склався стереотип у нашому суспільстві. Це, перш за все, комплекс заходів, спрямованих на збільшення популяції тварин і птахів, створення комфортного середовища для їх проживання, то, врешті-решт, ціла культура. І саме такі заходи яскраво це підтверджують, – зазначив начальник Волинського ОУМГ Олександр Кватирко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські лісівники побували на мисливському фестивалі у Закарпатті
29 травень, 2018, 17:03