Розглядати питання Сташенка на сесії було незаконно, – Войтович

Розглядати питання Сташенка на сесії було незаконно, – Войтович
Голова обласної ради Володимир Войтович не включив до порядку денного питання про продовження перебування Михайла Сташенка на посаді ректора Волинського інституту післядипломної освіти, бо не хотів порушувати закони України.

Про це він розповів 18 лютого під час прес-конференції.

За його словами, питання про продовження роботи Сташенка на посаді ректора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти суперечить Кодексу законів про працю України.

Войтович зазначив, що термін дії контракту закінчився наприкінці січня, тому треба готувати проект рішення про призначення на посаду, але не про продовження контракту, оскільки контракт уже не чинний.

Проте такі пропозиції має вносити голова обласної державної адміністрації, а депутати на сесії приймають або не приймають відповідне рішення.

Войтович наголосив, що треба діяти в такій послідовності. В іншому випадку розгляд питання - незаконний.

19 або 20 лютого голова обласної ради проведе переговори із голова фракцій та депутатських груп про наступне пленарне засідання. І якщо депутати будуть наполягати, то питання Сташенка розглянуть на сесії. Але, переконаний Войтович, після цього почнеться судова тяганина.

Нагадаємо, голова ради звільнив Сташенка з посади 29 січня, але депутати залишилися незадоволеними такими діями посадовця і вимагали ще раз поговорити про екс-ректора в сесійній залі.

Зрештою, під час сесії, яка відбулася 15 лютого, саме питання Сташенка стало однією з причин зриву засідання.

Після цього депутат обласної ради Олександр Пирожик (ВО «Свобода») заявив, що вилучивши питання з порядку денного, «Володимир Войтович перевищив свої повноваження, неправомірно вилучивши з порядку денного невигідні «прорегіональній» більшості питання на основі юридичних висновків відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради. Адже такі висновки носять рекомендаційний характер і не є підставою для зняття питань із порядку денного. Депутати можуть їх враховувати або ж із ними не погоджуватись, але правом формувати порядок денний у такий спосіб не наділений ніхто», - заявив Пиирожик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ви носитесь з тим Сташенком як дурні зі ступою? Більш важливих питань життєдіяльності області немає? От вцепились - Сташенко, пам'ятник Бандері... Тьху!!!
Відповісти
Войтович-не управлінець,а виконавець...слухняний...
Відповісти
А що, ще хтось ходить на прес-конференції до Войтовича? Чи то, пак, на прес-виправдовування? Дивно...
Відповісти
Останні новини
Розглядати питання Сташенка на сесії було незаконно, – Войтович
18 лютий, 2013, 12:32