Поляки скоротять кількість «національних карт» для українців втричі

Поляки скоротять кількість «національних карт» для українців втричі
Польські консульства в Україні видали минулого року українським громадянам близько 7 тис. "Карт поляка", які підтверджують приналежність до польського народу, що на 3 тис. менше, ніж в 2011 році.

За даними Міністерства закордонних справ Польщі, водночас українці є лідерами серед усіх іноземців за кількістю отриманих таких карт від моменту їх запровадження в 2008 році, пише Gazeta.ua.

Відтоді українці отримали близько 46 тис. "Карт поляка" з усіх виданих до кінця минулого року близько 100 тисяч. Друге місце за кількістю таких карт зайняли громадяни Білорусі, які отримали вже 42 тис. штук, а громадяни Росії до кінця минулого року отримали 2,7 тис. "Карт поляка". За даними польського МЗС, торік видача цих карт в усіх країнах - східних сусідах Польщі зменшилася до 20 тис. із 25 тис. роком раніше.

В міністерстві відзначили, що найбільше заявок на отримання такої карти, яка дає можливість її власникам отримувати безкоштовну візу до Польщі, працювати в країні на таких самих правах, як поляки, та користуватися низкою інших пільг, польські консульства отримали в 2009 році. Польський МЗС відзначив, що не планує змінювати правила видачі "Карти поляка".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поляки скоротять кількість «національних карт» для українців втричі
18 лютий, 2013, 17:05