Волиняни успадкували 12 мільйонів гривень

Волиняни успадкували 12 мільйонів гривень
Волиняни прозвітували податківцям про отримання спадків обсягом понад 12 мільйонів гривень.

Громадяни, котрі вказують у податкових деклараціях успадковане чи отримане у подарунок майно, - найбільш активна група декларантів цього року, повідомили у відділі оподаткування фізичних осіб ДПС Волині.

У податкових інспекціях Волині про успадковане чи отримане в подарунок майно на 14 лютого 2013 року прозвітувалося 170 волинян, що втричі більше як торік.

У ДПС Волині наголошують: громадяни, котрі успадкували, чи отримали в подарунок майно, зобов’язані подати декларацію та сплатити визначену законодавством суму податку на доходи фізичних осіб.

За нульовою ставкою оподатковується майно, отримане від спадкодавця першого ступеня споріднення, власність, успадкована інвалідом І групи, або ж особою, котра має статус дитини–сироти, чи позбавленої батьківського піклування, чи дитиною–інвалідом.

Для решти декларантів–спадкоємців Податковий кодекс визначає ставку податку на доходи фізичних осіб обсягом 5% від вартості успадкованого чи отриманого в подарунок майна.

Якщо Ви вирішили скористатися сучасними інформаційними технологіями і подати декларацію в режимі on-line, то до Ваших послуг тематичний банер «Декларування майнового стану і доходів громадян» на єдиному веб-порталі ДПС Ураїни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни успадкували 12 мільйонів гривень
19 лютий, 2013, 09:35