На Волині засудили міжнародне наркоугрупування

На Волині засудили міжнародне наркоугрупування
Організатор міжнародного наркоугрупування відсидить у в'язниці 11 років, його підручні - від 8 до 9.

Набула чинності ухвала апеляційного суду Волинської області за кримінальною справою, яку розслідували слідчі СБУ щодо обвинувачення двох громадян однієї з країн ЄС та двох громадян України в організації міжнародного каналу контрабандного ввезення на територію нашої держави особливо небезпечних психотропних речовин, повідомили у прес-службі обласного управління СБУ.

Під час судового розгляду було підтверджено, що організатором злочинного угрупування був 41-річний іноземець, який купував наркотики за межами нашої держави, налагодив їхню контрабанду, зберігання та збут, а також розподіляв прибутки від продажу між учасниками наркоугрупування.

Інший іноземець здійснював безпосереднє переміщення заборонених препаратів через державний кордон. Придбання психотропних засобів фінансував мешканець Переяслав-Хмельницького, котрий згодом їх збував на Київщині. Четвертий зловмисник виконував роль наркокур’єра.

Організатор групи при перетині кордону завжди їхав першим на власному автомобілі, вивчав обстановку у пункті пропуску та координував дії водія автомобіля з «товаром», що слідував позаду, використовуючи при цьому систему кодових сигналів.

З метою безперешкодного перевезення психотропних речовин, зловмисники приховували психотропи в картері двигуна автомобіля або у порожнині запасного колеса. Для приховування та транспортування наркотиків на території України, злочинці використовували необізнаних в злочинних схемах знайомих та водіїв маршрутних транспортних засобів.

Наприкінці серпня 2010 року співробітники СБУ затримали двох учасників наркоугрупування під час контрабандного ввезення на територію України понад двох кілограмів метамфетаміну. Під час оперативно-розшукових заходів було затримано двох їхніх спільників та вилучено майже п'ять тисяч таблеток особливо небезпечного психотропного засобу 2 C-B, т.зв. «сибір».

За оцінками фахівців, вартість вилучених наркотиків «на чорному» ринку становить майже 800 тисяч гривень.

Вироком суду чотирьох зловмисників визнано винними у вчиненні контрабанди, незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах, скоєних організованою групою осіб, тобто злочинів, передбачених статями 305 і 307 Кримінального кодексу України.

Організатор злочинної групи буде відбувати покарання у вигляді 11 років позбавлення волі, а його спільники від 9 до 8 років ув’язнення.

Рішенням суду вилучені наркотичні засоби знищать.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому нічого не пишемо про " надзвичайно чесних митників" та
"бдітельних прикордонників" котрі в час перекидки наркотрафіка чергували та " зорько" стерегли "неприкосновенние рубежі нашей Родини" ?
Невже без іхньої участі відбувався отой наркоттранзит через кордони?
Відповісти