Голові Волиньради радять стати злішим

Голові Волиньради радять стати злішим
Депутати Волинської ради радять голові волинського «парламенту» стати більш фігуристим, злішим і перестати жаліти депутатів.

Такі поради роздавали депутати голові облради Володимиру Войтовичу 21 лютого під час звіту «спікера» волинської ради.

Наприклад, депутата Ігоря Гузя цікавило, чи на думку Войтовича «його фігура не тліє на фоні фігури» голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, роблячи Волиньраду «придатком» до облдержадміністрації.

«Він затіняє вас. Чи це нормально, яка ваша точка зору? Я розумію потужну фігуру Клімчука, але ми депутати і з обласною держадміністрацією маємо мати партнерські стосунки», - зазначив Гузь.

Войтович відповів, що у президії ні його заступники, ні голова облдержадміністрації йому не заважає.

«Кожен з вас може мати свою точку зору. Мені не заважає те, що є два заступники і голова. Повірте, є цілий ряд питань, з яким нам треба порадитися чотирьом», - зазначив Войтович.

Водночас депутатів цікавило, чому голова облради не карає ніяк обранців громади, які прогулюють як профільні комісії, так і сесійні засідання. Хоча є процедура відкликання депутатів, якщо він прогуляв половину засідань.

Войтович відказав, що процедура відкликання надзвичайно важка, а карати депутатів повинні виборці.

Дорікнув Войтовичу у слабохарактерності і депутат багатьох скликань Петро Пронь (на фото).

«Ви всіх депутатів жалієте. Чи добре він зробив, чи погано, ви йдете їм на зустріч. Маючи у характері толерантність, любові до людей… Не знаю як вам порадити. Наберіться чи злості, чи що. Змініть свою тактику і відношення у повному розумінні слова. Я у віці Гузя був на нього схожий, але це не значить, що тільки йому треба давати слово», – каже Пронь.

Натомість депутат Віктор Прокопчук вважає, що це дозволяє «згладити гострі питання», а тому «наша рада виглядає пристойно» на тлі інших. Методом «батуга» не рекомендував працювати і депутат Борис Загрева, який зазначив, що робота голови має бути направлена на досягнення рівноправ’я між депутатами.

«Кожен має свій стиль поведінки і спілкування. Знаю, що всім добрий не будеш. Але давайте орієнтуватися на християнські принципи. Хтось до тебе з палкою, а ти до нього з хлібом», - на всі заперечення відповів Войтович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні депутати! Та голові Волиньради Войтовичу стати злішим не дозволяє його характер. Якщо стане злішим, більш незалежним, почне висловлювати свою думку, то попаде "в опалу" до "царя". І тоді - прощавай фінансування капітального ремонту вулиці Курбаса в Рожищі Волинської області, тепле місце в кріслі голови, забезпечена старість із пенсією державного службовця. Дивно, як ще Володимир Іванович щоранку не зустрічає "з хлібом-сіллю" свого "господаря" поблизу роботи.
Відповісти