Як вибрати жіночі бігові кросівки?*

Як вибрати жіночі бігові кросівки?*
Біг і ходьба – це найпоширеніші спортивні вправи. Щоб вони приносили максимальну користь, потрібно правильно вибирати відповідне взуття. Ми підкажемо, які кросівки жіночі купити в Україні, як правильно їх вибирати та на що звертати увагу. Звичайно, в багатьох магазинах є досвідчені працівники, які допоможуть покупцеві. Але ви повинні самостійно турбуватися про правильність свого вибору.

Поради щодо вибору кросівок


Ось кілька рекомендацій, які допоможуть підібрати зручну та надійну пару атлетичного взуття:
• Не робіть кросівки багатоцільовими. Взуття для повсякденної ходьби більш жорстке. Кросівки для бігу є більш гнучкими, мають додаткову амортизацію. Постарайтеся придбати кілька пар взуття для кожної задачі.
• Вимірюйте розмір стопи двічі на рік. З віком розмір ноги змінюється. Розміри в різних виробників можуть варіюватися. Тому обов’язково вимірюйте довжину і ширину стопи.
• Робіть примірку ввечері. Протягом дня ноги набухають і збільшуються в об’ємі. Орієнтуватися потрібно на найбільший розмір.
• Міряйте кросівки на шкарпетки, які використовуєте під час ходьби чи бігу. Якщо використовуєте ортопедичні устілки, також захопіть їх в магазин.
• Не вірте обіцянкам продавця, який запевняє, що взуття розноситься. В спортивних кросівках ви повинні почуватися комфортно зразу ж.
• Між великим пальцем та краєм взуття повинно лишатися ще близько 1 см вільного простору. Задня частина кросівка повинна щільно прилягати до ноги. Верхня частина взуття також повинна щільно охоплювати стопу, але не тиснути на неї. При цьому ви повинні мати можливість вільно ворушити усіма пальцями, коли стоїте.
• Якщо ви відчуваєте біль під час занять спортом, вибирайте взуття з додатковими амортизуючими вставками. Вони допомагають зменшити навантаження на ногу.
• Не купуйте надто дороге взуття. Якісні кросівки за $100 і $300 мало чим відрізняються. Ви просто переплатите за відомий бренд і додаткові функції, які вам не завжди потрібні.
• Зробіть «мокрий тест», щоб краще вивчити свою ногу. Змочіть стопу водою і станьте на листок коричневого паперу. Обведіть контури стопи, доки вода не висохла. Також можете оглянути старі кросівки, щоб визначити, в яких місцях вони найбільше зношуються. При виборі нової пари взуття пам’ятайте, що ці місця повинні бути достатньо укріпленими та амортизованими.

Не варто бігати у зношеному взутті. Воно не має достатньої амортизації й не може належним чином забезпечити підтримку ноги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.