У мерії Луцька пояснили, для чого треба медична реформа

У мерії Луцька пояснили, для чого треба медична реформа
Медична реформа в Луцька не лише покращить якість охорони здоров'я населення, а й збільшить мережу комунальних лікувально-профілактичних закладів.

Відповідно до прийнятого 18 грудня 2012 року рішення міськради внаслідок реорганізації медичних закладів створюється Центр первинної медико-санітарної допомоги. Для цього об'єднають амбулаторій загальної практики-сімейної медицини та поліклініку №3.

Лише консультативне відділення на вулиці Стефаника, у складі якого вузькопрофільні спеціалісти, перейде у підпорядкування поліклініки №1. А тому мешканці, які потребують консультативної медичної допомоги та проживають біля третьої поліклініки, матимуть змогу обслуговуватися як і раніше, повідомили у прес-службі мерії.

Згадані комунальні заклади переходять у підпорядкування Центру та продовжать обслуговувати населення в цих же приміщеннях, за тією ж адресою та цими ж спеціалістами.

Окрім того, в склад Центру передається сімейне відділення Луцької міської дитячої поліклініки та амбулаторія загальної практики сімейної медицини на вулиці Стрілецькій, 39.

На думку чиновників з міського управління охорони здоров'я, це свідчить про розширення, а не скорочення мережі лікувальних закладів.

Також в муніципалітеті нагадали, що згідно із рішенням міськради від 30 січня 2013 року до 2015 року в Луцьку планують обладнати 5 амбулаторій загальної практики сімейної медицини: на вулицях Привокзальній, Дубнівській та мікрорайонах 40а, 40б, Вишків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.