МНС і МВС об’єднають не так, як хочеться Балозі

МНС і МВС об’єднають не так, як хочеться Балозі


Міністри внутрішніх справ Віталій Захарченко та надзвичайних ситуацій Віктор Балога по-різному бачать процес об'єднання двох міністерств.

Переговори про реформування МВС перейшли на стадію підготовки й оформлення документів, пише Експрес з посиланням на «Комерсант», який у свою чергу посилається на співрозмовника в апараті Кабінету Міністрів.

Він також показав копії листів МВС, МНС і Міністерства юстиції, яке, нагадаємо, вже підготувало проект Указу Президента про проведення реформи.

Глава МНС Балога різко розкритикував ці документи.

«Бачення, яке запропонував Мін'юст, – це не реформа, а бедлам. Просте арифметичне об'єднання МНС і МВС неприпустиме», – заявив Балога.

У проектах президентських указів, підготовлених Мін'юстом, пропонується ліквідувати МНС, перерозподіливши його функції між міністерствами внутрішніх справ, соціальної політики, енергетики й вугільної промисловості, екології й природних ресурсів і спеціально створеною Держінспекцією з питань праці, гірського нагляду, промислової й техногенної безпеки.

Останнє відомство має також поглинути існуючі Держінспекцію техногенної безпеки й Держінспекцію з питань праці, гірського нагляду й промислової безпеки.

Мінекології запропоновано передати гідрометеорологічні підрозділи МНС, Міненерго — управління зоною відчуження Чорнобильської АЕС, а Мінсоцполітики – регуляторні функції.

Основні ж повноваження МНС і його особовий склад передбачається передати МВС. Список завдань оновленого міністерства збільшується з 81 до 126.

У той же час пропонується наділити МВС правом «представляти Кабінет Міністрів у міжнародних організаціях і при висновку міжнародних договорів».

Запропонований Мін'юстом механізм об'єднання розкритикували як у МНС, так і у МВС.

У листі за підписом глави МВС на ім'я першого віце-прем'єра Андрія Клюєва Захарченко заперечує делегування регуляторних і контрольних функцій МНС іншим відомствам, пропонуючи покласти їх на МВС.

Балога ж, критикуючи ідеї Мін'юсту, дотримується принципово іншої позиції, вимагаючи відкласти об'єднання відомств до розробки всеосяжної реформи МВС.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС, МВС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
МНС і МВС об’єднають не так, як хочеться Балозі
18 січень, 2012, 11:14