Як підготуватися до подорожі на електромобілі*

Як підготуватися до подорожі на електромобілі*
Подорожуючи в звичайному автомобілі, ви можете покласти в багажник каністру з бензином. А от захопити з собою кілька додаткових акумуляторів для електричного транспорту не вийде. Українська мережа електрозаправок активно розвивається, але все ж відстає від західних країн. Тому варто ретельно підготуватися до подорожі, щоб не залишитися з розрядженими батареями далеко від електричної розетки.

Корисні поради власникам електромобілів

Ось що вам потрібно зробити, перш ніж вирушати в дорогу:

• Ретельно сплануйте маршрут. Електрозаправки в Україні розміщені далеко не на кожному кроці. Прокладіть маршрут так, що можна було заїжджати на ці станції. Підготуйте й альтернативні варіанти. Дізнайтеся, чи можна буде поновити заряд акумулятора на парковці готелю, ресторану і т.д. Завжди потрібно мати резервний план. Можливо, батарея розрядиться швидше, ніж ви розраховувати. Краще позначити якомога більше пунктів доступу до електромережі по маршруту. Для цього потрібно заїжджати у міста. Станції зарядки електромобілів зазичай розміщені в зонах з високим трафіком. Тому ваша поїзда повинна бути трохи урбаністичною.
• Зарядка батареї електромобіля займає від 20 хвилин до 8 годин. Пам’ятайте про це, коли плануватимете подорож. Ви можете використати той час, коли автомобіль «прикутий» до розетки, для вечері, прогулянки по новому місту, огляду туристичних пам’яток. Якщо для заряджання потрібно витратити до 8 годин, постарайтеся робити це вночі. Ви можете спокійно спати, а зранку знову продовжити рух.
• Якщо доведеться їхати в місцях, де немає доступу до розетки, постарайтеся максимізувати пробіг транспортного засобу. Чим швидше ви рухаєтесь, тим швидше розряджається батарея. Старайтеся не розганятися і не гальмувати різко. Відключіть обігрів чи кондиціонування салону. Це підвищить шанси на вдалий доїзд до електрозаправки.
• Захопіть з собою подовжувач. Це важлива порада, про яку багато хто забуває. Якщо ви зупинитеся у готелі, подовжувач допоможе під’єднати автомобіль до розетки навіть на великій відстані. На станції зарядки електромобілів шнури повинні бути достатньо довгими, але про всяк випадок перестрахуватися не завадить.

Скачайте карту зарядних станцій (та інших об’єктів, де можна отримати доступ до електромережі) на смартфон чи планшет. Також бажано роздрукувати карту на папері про всяк випадок. Вона стане в нагоді, якщо смартфон розрядиться чи зламається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.