Фотовраження: «Озерний вітер» відкрив двері для дітей та дорослих

Фотовраження: «Озерний вітер» відкрив двері для дітей та дорослих
Оновлене родинне обійстя Покальчуків 17 липня відкрило двері для відвідувачів.

Саме тут зростали культовий український письменник Юрко Покальчук, його брат соціальний психолог Олег Покальчук. Останній і віддав це обійстя волинським волонтерам.

Нині тут - креативний простір «Озерний вітер», створенню якого передували кілька місяців невтомної праці, розчистки, прибирання та планування території.

Смачним волинським чаєм та печивом зустрічали гостей господарі унікальної місцини – члени та засновники однойменної ГО «Озерний Вітер».

Під час презентації унікальної місцини, гостям розповіли про створені командою «Озерного вітру» майданчики для розвитку дітей та дорослих. Серед них – навчальний центр для дітей бійців АТО.

Дітей тут вчитимуть простим речам: любити природу та доглядати за рослинами, творити різні речі свої руками, та вчити іноземних мов.

На майданчику творінь чекають людей, які можуть долучитись до оформлення території садиби через мистецькі засоби. Також в «Озерному вітрі» охочі можуть влаштовувати презентації та імпрези.

А ще тут є чаївня – унікальний проект, який уже стартував. Складається з різних видів чаїв із трав, що зібрані в 16 районах Волинської області.

За словами координатора навчального центру «Озерний вітер» Анастасії Грибенюк, на школу вже набрали чотири групи, в яких уже є 22 дітей учасників АТО і переселенців. Із викладачів – спеціалісти з арт-терапії. Члени Спілки народних майстрів Волині навчатимуть діток традиційним ремеслам: плетінню з лози, виготовленню витинанок, гончарства тощо.

Завітав на відкриття і відомий письменник Володимир Лис, який розповів трохи про покійного Юрка Покальчука та зізнався, що колега завжди звертався до нього «старий», хоча сам був старший.

На території креативного простору облаштування території ще не завершено. Тому опікуни обійстя закликають усіх охочих доєднатися до спільної праці. Запевняють: роботи тут вистачить кожному, а тому раді будуть будь-якій допомозі матеріалами і робочими руками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фотограф відпрацював на тверду 4. Молодець.
Відповісти
Шось я звідси ні холєри не пойняв..
Пойняв тіко, шо була якась прикольна тусня на Ковельській, з пісатєлями й пістолями, бабами й калашами.
Но нима отвєта на такі вопроси:
- це було раз і всьо, чи буде далі?
- воно открите для всіх чи тіко по пріглашеніях?
- то за бабки, безвозмездно, чи там ше шось доплачують?
- воно тіко по празніках чи весь час?
- там тіко тусуються, чи є яка-то глобальна цель?
Велика просьба прояснити геті моменти!
Відповісти
знайдіть на ФБ групу ""Озерного вітру", знайдете там відповіді на питання) слідкуйте :)
Відповісти
Побував на цьому заході. Неймовірно позитивна атмосфера та море вражень. Молодці Сергій Рижков, Анастасія Грибенюк, Марія Доманська та усі волонтерам. Вам все вдалося!
Відповісти
Останні новини
Фотовраження: «Озерний вітер» відкрив двері для дітей та дорослих
18 липень, 2015, 17:44