Чиновники міськради самовільно «скасували» орендну плату

Чиновники міськради самовільно «скасували» орендну плату
Прокуратура області порушила кримінальну справу щодо посадовців Ковельського міськвиконкому – чиновників підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Як розповів начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Олександр Мосійчук, факти самоуправства чиновників виявлено під час прокурорської перевірки додержання вимог законодавства щодо використання майна комунальної власності відділом з управління майном комунальної власності.

На працівників цього відділу, як службових осіб органів місцевого самоврядування, покладені обов’язки та завдання: насамперед, здійснювати нарахування та облік оплати за оренду комунального майна, а також контролювати своєчасність сплати орендної плати. Натомість, посадовці умисно перевищили надані їм права та повноваження і скоїли тяжкий злочин у сфері службової діяльності.

Зокрема, як встановили працівники прокуратури, в 2011 році відповідальні службовці відділу надали багатьом суб’єктам - місцевим орендарям комунального майна дозволи, за якими підприємці міста могли не виконувати умов договорів оренди, що були укладені з міською радою і своєчасно не сплачувати орендну плату.

Сім підприємців, які орендували торгові площі в приміщенні місцевого універмагу, отримали такі собі незаконні податкові канікули, отримавши дозволи від службовців відділу з управління майном комунальної власності.

Таким чином у 2011 році в дохідну частину бюджету міста не надійшло близько 202 тисяч гривень.

За такі дії на «ініціативних» посадовців чекає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
До слова, як пишуть «Волинські новини» з посиланням на власні джерела, мова йде про чиновників Ковельської міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чиновники міськради самовільно «скасували» орендну плату
18 січень, 2012, 13:14