Помер кіноактор Євген Жариков

Помер кіноактор Євген Жариков
У Москві в середу, 18 січня, у віці 70 років помер відомий актор, лауреат державної премії СРСР Євген Жариков.

Про це інформує Радіо Ера.

«Ми щойно дізналися про цю трагічну звістку. У Гільдії акторів, для якої він був великим другом, всі плачуть», - повідомив прес-секретар Союзу кінематографістів Росії Дмитро Якунін.

За його словами, інформації про час і місце похорону поки немає.

До свого 71-річчя Жариков не дожив кілька днів. Останнім часом актор, який був хворий на рак, перебував у Боткінській лікарні.

Свої співчуття з приводу смерті актора вже висловила актриса Наталя Фатєєва, що знімалася разом з ним у стрічці «3+2».

«Я згадую, як ми вперше зустрілися, він був таким молодим, таким худеньким, таким талановитим. І ось сьогодні я дізнаюся про його смерть ... Не вмію говорити на такі теми ... Я в шоковому стані, це як ніж у серце, просто жахливо», - сказала акторка.

Євген Ілліч Жариков народився 26 лютого 1941 року в Москві. У 1959 році, він проти бажання батька вступив до ВДІКу, на курс Сергія Герасимова і Тамари Макарової. Дебютував як актор у кіно в 1960 році, у фільмі Юлія Райзмана «А якщо це кохання?», а в наступному році зіграв одну з головних ролей - лейтенанта Гальцева - в стрічці Андрія Тарковського «Іванове дитинство». Ще через рік була роль Вадима у комедії Генріха Оганесяна «Три плюс два» (1963), що мала величезний успіх у глядачів.

Після закінчення ВДІКу Жариков у 1964-1966 роках працював на телебаченні НДР.

У 1966 році актор повернувся в СРСР і став актором Театру-студії кіноактора в Москві. Він продовжував багато зніматися.

На знімальному майданчику фільму «Біля цих вікон» (1973) артист познайомився з Наталією Гвоздіковою, яка через кілька років стала його дружиною.

У 1974 році Євген Жариков зіграв одну з найвідоміших своїх ролей у радянському кінематографі - Миколи Кондратьєва з телеепопеї про міліцію «Народжена революцією». Ця роль стала зірковою в кінокар'єрі актора і принесла йому всенародну любов.

Усього він знявся більш ніж у 60 кінострічках. З 1988 по 2000 роки обіймав посаду президента Гільдії акторів радянського кіно (з 1991 року вона носила назву Гільдії акторів кіно Росії).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер кіноактор Євген Жариков
18 січень, 2012, 13:30