Є живі достойні Герої, - атовець про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно

Є живі достойні Герої, - атовець про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно
Голова луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський вважає, що присвоєння звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно - не на часі.

Про це йшлося у понеділок, 23 липня, під час засідання бюджетної комісії міськради.

«У нас є поняття війни з Росією. У нас війна ще не закінчилася. Сьогодні ми визнаємо 30 людей почесними громадянами. Чи є у вас причини загибелі цих військових? Чи не потрапляють у список ті, хто покінчили з життям самогубством? Можливо, там є ті, хто вживав алкоголь, дебоширив?

Є достойні військовослужбовці, які звільнились з армії через стан здоров’я і померли від хвороб. Ми не проти, аби прийняли це рішення. Але в нас є не гірші живі Герої. Зараз це питання не на часі», - виступив Олег Кобилинський.

Він сказав, що, окрім того, атовці дізналися про винесення питання на сесію «з новин» і на Сході загинуло значно більше лучан, ніж 30.

Депутат Павло Данильчук підтримав виступ Олега Кобилинського. Він наголосив, що потрібно таким чином вшановувати пам’ять полеглих, але представникам міської ради необхідно зустрітися з членами родин загиблих воїнів АТО ГО «Надія» і розібратися з цим питанням.

Не погодились з такою думкою голова комісії Борис Смаль та Микола Дендіберін. За їх словами, не можна плюндрувати пам’ять загиблих, тим паче, що усі вони мають державні нагороди.

«Так сталося, що у нас забувають про загиблих Героїв. І такий крок – нагадування про їх подвиг», - підтримав їх Богдан Богонос.

У підсумку, члени комісії одноголосно підтримали проект рішення і доручили проінформувати громадські організації атовців про розгляд цього питання на сесії, а також провести з ними «круглий стіл».

Окрім того, у список воїнів хочуть додати Олега Твердохліба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто такий Данильчук, де він був в боях, *****, яке він право, фоткатись їздив,нехай глане батькам хлопця які загинули, але в полон не здалия, не забудь лісу
Відповісти
«У нас є поняття війни з Росією. У нас війна ще не закінчилася«,- мало того, вона ще й не починалася...
Відповісти
Твердохліб помер від раку після демобілізації і його смерть не пов'язана з АТО, зате він давно має звання "Почесний громадянин області" ( ні міста, а області!), як ніхто з загиблих у БОЮ, саме у БОЮ, лучан. Нормально?! А хто смертельно поранив "айдарівця" Луцюка? Вбивця-п'янчуга покараний? Що, далі ...?
Відповісти
Твердохліб яким боком? Правду пишуть, що таких померлих після служби і смерті яких не пов'язані з АТО у нас багато.
Відповісти
А Кобилинський де воював ? Хтось знає такого? Хлопці Атошники ану но скажіть правду...
Відповісти
Останні новини
Є живі достойні Герої, - атовець про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно
23 липень, 2018, 12:40