У Луцьку планують реставрувати вежу Чарторийських та оборонні мури замку

У Луцьку планують реставрувати вежу Чарторийських та оборонні мури замку
У рамках проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна та Луцька» хочуть реставрувати вежу Чарторийських.

Про це йшлося у понеділок, 23 липня, під час засідання бюджетної комісії міськради.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець розповіла, що виконком Луцькради спільно з містом Люблін у 2016 році подали у рамках транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» проект «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна та Луцька». Проект врешті затвердили і рекомендували підписати грантовий договір.

«Бюджет програми для Луцька – 1,2 мільйона євро, 90 % із них – грант. 10 % від суми має надати місто – 114 тисяч євро», - зауважила Вікторія Гомонець.

Основними об'єктами, які підпадатимуть під ревіталізацію, стануть вежа Чарторийських окольного замку в Луцьку та Готична вежа у Любліні.

«Будуть відбуватися зовнішні роботи фасаду монастиря єзуїтів, самої вежі, реставрація оборонного муру, підсилення його, внутрішні роботи у вежі з влаштуванням там майбутнього музею лицарських часів, роботи у підвалах монастиря», - розповіла посадовиця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо відреставруєте так, як відреставрували будинок Пузини - то ліпше не треба ! Бо зробили із пам'ятки архітектури - циганську кобилу ! Всім гостям Луцька, волинянам і лучанам продемонстрували, що руки в таких замовників, проектантів і реставраторів ростуть із с&аки .
Відповісти