У Луцьку ввели електронну чергу для дошкільнят

У Луцьку ввели електронну чергу для дошкільнят
Прийом заяв від батьків для реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів Луцька розпочнеться з 1 травня 2013 року на офіційному сайті Луцької міської ради.

За таке рішення 27 лютого проголосували депутати Луцької міської ради, ухваливши рішення «Про запровадження електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів м. Луцька».

Згідно з прийнятим рішенням, перереєстрація дітей, зареєстрованих у дошкільних навчальних закладах Луцька, відбуватиметься з 1 квітня 2013 до 1 травня 2013 року. Дані вноситимуть дошкільні навчальні заклади. У тому числі відомості, що накопичені в журналах реєстрації дошкільних навчальних закладів.

Функціонування загальної міської електронної реєстрації дітей до вступу у ДНЗ забезпечуватиме управління освіти міської ради. Управління після встановлення статусу в заявці «Є можливість зарахування до ДНЗ» протягом 14 календарних днів повинне повідомити заявника про можливість зарахування дитини.

Згідно з положенням, загальний міський електронний реєстр дітей до ДНЗ – «це єдина комп'ютерна база даних, яка містить інформацію про дітей, які будуть відвідувати ДНЗ, та забезпечує її зберігання, видачу та захист від несанкціонованого доступу».

Адміністратором реєстру визначили відділ програмно-комп’ютерного забезпечення Луцької міської ради. Він відповідатиме за технічне, технологічне та програмне забезпечення реєстру.

Внесення до реєстру інформації про дітей здійснюється на сайті Луцької міської ради батьками або особами, які їх замінюють. Після успішної реєстрації для кожної заявки встановлюється автоматично статус «Зареєстровано в черзі» та присвоюється порядковий номер.

Заявник самостійно стежить за черговістю та статусом своєї заявки в Реєстрі. При зміні статусу автоматично на електронну адресу заявника (за наявності) буде відправлене електронне повідомлення з оповіщенням про його зміну.

У разі встановлення статусу «Є можливість зарахування в ДНЗ» заявник зобов’язується протягом 10 календарних днів подати керівнику ДНЗ усі необхідні документи для зарахування. А саме: заяву батьків, медичну довідку, свідоцтво про народження та реєстраційну картку про встановлення статусу щодо можливості зарахування в даний ДНЗ, яка роздруковується з розділу
«Перевірка статусу заявки по серії та номеру свідоцтва про народження» з персонального комп’ютера.

Публічний доступ до реєстру розміщений на офіційному веб-сайті Луцької міської ради та містить виключно таку інформацію: реєстраційний номер, дату та час реєстрації; ім’я, по батькові, а також вибір дошкільного навчального закладу, вікову групу та бажаний рік вступу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто це таке придумав. Яке ще реєстрація на сайті. Який депутат таку маячню написав, приніс, а інші проголосували. Хто цей розумник????????
Відповісти
А чим Вам не подобається?! Чудова ідея! Молодці! Мега удар по корумпованих завідуючих садочками, які за енну суму відразу знаходять місце для твоєї дитини!
Скоріше б запровадили.
Відповісти
то таки точно, правильно, а то без $ не туди і не сюди
Відповісти
А на мою думку тут дві сторони такого запровадження, одна - корупція збільшиться, бо якщо чиїйсь дитині не буде місця чи черга довго йтиме, а дома сидіти нема кому з нею, будуть платити гроші немалі і далі аби маля було в садочку, а друга сторона - ніби й непогано все і розумно, але не досконало так як для нашої країни. Сама мала справу не один рік з подібною електронною реєстрацією в певній сфері, тому знаю всі "підводні камні" данного впровадження.
Відповісти
Шановні депутати. А якщо малозабезпечена родина не має доступу до інтернету, то як їм зареєструвати своїх діточок? Виходить так, що в садочках будуть лише діти "заможних батьків"!?
Відповісти
я теж проти такої реєстрації!!!!!!!!!! з такою системою потім казатимуть не правильно введені дані, помилка і таке інше ну і тоді попобігати доведеться.
Відповісти
У нас взагалі проблема з цією реєстрацією. Ми живемо на дачному масиві Діброва, який відноситься до с. Лище, до якого добиратися 2 години з пересадками. А от до Луцьку 5 хв. Старша дитина ходила в садок у Луцьку, в школу зараз також ходить у 18 гімназію. А от менші вже й не знаю куди попадуть, якщо взагалі нас кудись візьмуть.
Відповісти
я при реєстрації зробила помилку,тепер не можу редагувати,виправити,просить в мене код,якого ніхто ще не вислав на пошту,що робити,куди іти,де питати правду.....номер реєстраційний також не присвоєно,що це за реєстрація така,кому так зручно працювати,я думаю що все робиться фіктивно.
Відповісти
Код так і не прийшов(
Відповісти
киньте будь ласка силку де модна зареєструвати дитину ??
Відповісти
сайт міської ради не загружається,помилку вибиває...
Відповісти
http://www.lutsk.ua/child-request
Відповісти
чо за бред на цьому сайти нічого неможна знайти?
Відповісти
я теж не можу зайти на сторінку вибиває помилку
Відповісти
кіньте будь ласка силку на якій можна зареєструвати дитину...
Відповісти
хто таке придумав?В людей ніхто нічого даже і не запитав.Як хочуть так і роблять.
Відповісти
і що ж змінилося?,а нічого....зареєструвалися на другий день реєстрації(в травні),дочекалися вересня,а дитя в садочок так і не взяли,хоча йому вже майже чотири рочки,відповідь одна-НЕМАЄ МІСЦЬ.
Відповісти
В мене одне питання а що робити тим батькам чиї дітки не попадають в садочок? За чий кошт утримувати цих діток і батьків? І що нарахунок закону про право дітей на освіту?
Відповісти
В мене одне питання, графа "Код свідоцтва про народження:
що це таке?
Відповісти
Мене теж цікавить графа "Код свідоцтва про народження,що там вказйвати?
Відповісти
Мене теж цікавить графа "Код свідоцтва про народження,що там вказувати? Хочу змінити рік вступу до ДНЗ на рік раніше бо немаю фінансової змоги сидіти вдома з малям до трьох років,а змінити не можу просить КОД СВІДОЦТВА. Підскажіть будьласка , що це за КОД!
Відповісти
Який смисил черги,якшо були на початку 2014 в черзi 32 а потiм стали 72,пояснiть чьому так.Всi розводять руками
Відповісти
А ми реєструвались в 2013 році на 2016. Кожен рік перевіряли які в черзі. відсувались все далі і далі, а тепер взагалі зникли
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ввели електронну чергу для дошкільнят
27 лютий, 2013, 18:07