Мешканці покидають Волинь заради столиці, – статистика

Мешканці покидають Волинь заради столиці, – статистика
Волиняни виїжджають на постійне місце проживання переважно в Рівненську та Львівську області, а також у Київ.

Протягом 2012 року всіма міграційними потоками було охоплено 23,0 тисяч осіб, з них 49,5% – переміщувались в межах області, 46,8% – мали зв’язки з іншими областями України, 3,7% – з іншими державами, ‒ повідомляють в управлінні волинської статистики.

Загалом у межах області змінили місце проживання 11,4 тисячі волинян, переважали переміщення населення з сільської місцевості в міську. За 2012 рік мешканців міст побільшало, а сіл ‒ поменшало на 639 осіб.

На Волинь з інших регіонів України на постійне місце проживання прибуло 5,1 тисячі осіб, а виїхало ‒ 5,7 тисячі осіб. Майже дві третини переселень припадає на Рівненську, Львівську області та Київ.

Варто зазначити, що якщо в обміні з областями-сусідами формується найбільший приріст населення, то в столицю з області від’їжджає, як правило, людей більше, ніж прибуває з неї.

У міждержавному русі вже п’ять років поспіль формується міграційний приріст населення, який у 2012 році в порівнянні з 2011 збільшився в 1,7 рази.

У 2012 році на територію області з інших держав прибуло 598 осіб, а за межі України виїхав 261 волинянин. Домінуюча частка міграційних потоків припала на Російську Федерацію, Білорусь, США. З цими державами, а також із Польщею, Італією, Республікою Молдова сформувалось позитивне сальдо міграції, тоді як в Німеччину, Ізраїль наших громадян від’їжджає більше, ніж повертається.

Активнішими серед мігрантів традиційно залишаються жінки, які переважали як серед приїжджих (55%), так і вибулих (56%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.