«Шахтар» ‒ «Волинь». Напередодні

«Шахтар» ‒ «Волинь». Напередодні
Луцька «Волинь» відкриватиме другу частину Прем'єрі-ліги 2012/2013 матчем проти донецького «Шахтаря».

Причини переносу поєдинку на п'ятницю, 1 березня, - очевидні. Вже у вівторок, 5 березня, «гірники» гратимуть в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з дортмундською «Боруссією», - пише Football.ua.

Можна не сумніватися, що близькість битви з німцями накладе певний відбиток і на сьогоднішню гру.

Оранжево-чорні нині всіма думками в єврокубкових баталіях. Проблем у внутрішньому чемпіонаті у донеччан немає - 13-очковий відрив від найближчого переслідувача дозволяє команді трохи розслабитися.

Мірча Луческу може скільки завгодно говорити про важливість матчу з «Волинню», але без сумнівів, що, виходячи на поле «Донбас Арени», його підопічні думатимуть про битву з «Боруссією».

Ймовірно, румунський фахівець дозволить відпочити кільком гравцям основи. Крім того, Луческу не зможе розраховувати на допомогу дискваліфікованих Фернандіньо і Тайсона. Тому стартовий склад «Шахтаря» буде багато в чому експериментальним.

Що ж стосується стартового складу «Волині», то тут особливих сюрпризів, мабуть, не буде: Анатолій Демяненко кине в бій всіх найсильніших виконавців.

З основної обойми випав тільки дискваліфікований Сергій Сімінін, тому на правому фланзі оборони, швидше за все, буде діяти Олександр Насонов.

Загалом склад волинян цілком передбачуваний. Очевидно, в останніх спарингах на зборах у Туреччині Демяненко саме його і награвав.

Не повинно виникнути у гостей і особливих проблем з мотивацією. «Волинь» традиційно сильно грає з «Шахтарем», і сьогоднішня зустріч не повинна стати винятком. Команда прагне потрапити в Лігу Європи, тому залікові пункти луцькому колективу потрібні. Сьогодні «Волинь» до останнього битиметься за позитивний результат.

«Шахтар» (орієнтовний склад): Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук - Степаненко, Тейшейра - Едуардо, Мхітарян, Ісмаїлі - Луїс Адріано

«Волинь» (орієнтовний склад): Старцев - Насонов, Ілієв, Шандрук, Занєв - Лопес, Ізворану, Бікфалві, Пилипчук - Савич, Суботіч

Дискваліфіковані: Фернандіньо, Тайсон - Сімінін

Травмовані:
Коста (під питанням), Ілсіньо (обидва - «Шахтар»)

Слова

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:


«Волинь» - традиційно потужна команда, агресивна, яка б'ється на полі за кожен м'яч, часом на межі фолу. Це їх стиль, їх найкращі якості. Нам потрібно серйозно до цього поставитися і повернути матч в наше русло, тобто діяти за рахунок техніки, організації, тактично правильних дій і нападу.

Гра з «Волинню» для мене рівносильна поєдинків з «Дніпром», «Металістом» або «Динамо». У цьому чемпіонаті ми ставилися так до кожної зустрічі, тому й досягли тієї різниці в очках, яка зараз існує».

Анатолій Демяненко, головний тренер «Волині»:


«Чекаємо важкого матчу. Шахтар йде на першому місці, це хороша команда з хорошими гравцями. Ми знаємо їх рівень, знаємо їх стадіон і те, як вони грали в Лізі чемпіонів. Найголовніше, що я чекаю, це того, щоб гравці показали свій характер і найкращі якості».

Тарас Степаненко, півзахисник «Шахтаря»:


«Незважаючи на відрив, ми завжди поважаємо всіх суперників. Можна провести невдало всього кілька матчів, і цей гандикап істотно скоротиться. На нас чекає дуже важливий офіційний поєдинок чемпіонату проти «Волині», після якого будемо готуватися до повторної зустрічі з «Боруссією». У Луцьку завжди був бойовий колектив. Та й тренери у волинян як на підбір, з характером - інших туди просто не беруть. А коли людина з характером, то і команду таку ж побудує. Бути може, їм не завжди вистачає майстерності, чогось ще, але битися вони будуть до кінця!».

Олег Шандрук, захисник «Волині»:


«З одного боку, як професіонал, повинен ставитися з однаковою повагою до всіх. Але неможливо забути, що я провів у Донецьку, хай і не в основному складі «гірників», 5 років. Тому багато спогадів про той період. І на рівні підсвідомості поєдинки з «Шахтарем» спонукають до надзвичайної відповідальності».

Даріо Срна, захисник «Шахтаря»:

«Незручний суперник, але «Шахтар» - фаворит у цій грі, і все буде залежати від нас. Перед своїми глядачами ми повинні показати хороший, атакувальний футбол і перемогти. Саме це стане хорошою підготовкою до поєдинку з «Боруссією». Першу половину сезону «Шахтар» відіграв фантастично, звичайно, ми налаштовані так само і на другу частину. Хочемо стати чемпіонами і виграти Кубок. Очікуємо хорошу гру і завтра, і з Дортмундом, і в майбутньому. Але наша основна мета - це «Боруссія». У матчі з «Волинню» ми повинні перемогти, щоб створити гарну атмосферу перед поєдинком у Лізі чемпіонів. Ми придбали нових, хороших гравців і повинні добитися результату. Все буде добре».

Історія протистояння


Всього зіграно 21 матч: +14 = 5-2 46:17
На полі «Шахтаря»: +8 = 1-1 29:9

Останній матч на полі «Шахтаря» (09.09.2011): «Шахтар» - «Волинь» 5:1 (Луїс Адріано, 18, 37, Едуардо, 27, Жадсон, 34, Дуглас, 85 - Майкон, 52).

Поточна загальна переможна серія «Шахтаря» над «Волинню» триває 11 ігор, м'ячі 30:5.

«Шахтар» на своєму полі забивав голи «Волині» у всіх 10 матчах.

Серед гравців кращий голеадор зустрічей - Луіс Адріано (4 голи).

Цікаві факти

Поточна переможна домашня серія «Шахтаря» триває 13 ігор, м'ячі - 40:6.

Різні команди Мірчі Луческу і Анатолія Демяненка раніше зустрічалися вже вісім разів: +3 = 3-2.

«Шахтар» може забити 1300-й гол у чемпіонатах - залишилося 2 м'ячі.

«Волинь» може забити 350-й гол у чемпіонатах - залишився 1 м'яч.

У всіх матчах «Шахтаря» і «Волині» призначалися п'ять пенальті, в тому числі чотири рази на ворота «Волині».

«Шахтар» чотири рази на чемпіонатах перемагав «Волинь» з великим рахунком і кожного разу з різницею не менше ніж в чотири м'ячі.

20-й гол у чемпіонатах може забити Срна.

Нагадаємо, поєдинок «Шахтаря» і «Волині» розпочнеться о 19.00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.