Луцьк просить парламент розібратися зі справою Павліченків

Луцьк просить парламент розібратися зі справою Павліченків
Луцька міська рада звернулася до голови Верховної Ради та депутатів із проханням ініціювати створення тимчасової слідчої комісії, яка вивчила б справу сім’ї Паліченків.

Депутати підтримали звернення 28 лютого.

Документ адресований голові Верховної Ради, головам депутатських фракцій у Верховній Раді та народним депутатам, які не входять до складу жодної фракції. Звернення підготував депутат міської ради Павло Данильчук.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку відбувся марш у підтримку сім’ї Паліченків.

«Громадяни України, мешканці Луцька стурбовані ситуацією, що утворилася навколо засуджених сім’ї Павліченків: батька Дмитра Павліченка та сина Сергія Павліченка. Як відомо, 2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд Києва за вбивство судді Зубкова Сергія Олександровича засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а Сергія Павліченка – до 13 років позбавлення волі.

Через те, що були встановленні факти фальсифікації кримінальної справи щодо Павліченків, сфальсифіковано матеріали допиту одного з основних свідків, а під час допиту були застосовані тортури та психологічний тиск на підсудних, – рішення суду викликає глибоке обурення та стурбованість суспільства», – йдеться у зверненні.

У звернені зазначається, що жоден свідок у справі не впізнав Павліченків як тих, хто скоїв вбивство.

«Ряд громадських та правозахисних організацій в більшості областей України висловлює обурення з приводу цієї справи. В різних куточках України та Європи відбулися мирні акції протесту проти фальсифікації під час слідства.

Враховуючи вищевикладене, звертаємося до вас з проханням ініціювати створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, яка була б спроможною об’єктивно з’ясувати обставини фальсифікації доказів у цій справі та порушення прав підсудних під час судового розгляду. Також просимо забезпечити парламентський контроль під час апеляційного розгляду справи», - йдеться у документі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк просить парламент розібратися зі справою Павліченків
01 березень, 2013, 10:04