В Україні заборонили ліки «Амізон»

В Україні заборонили ліки «Амізон»
Оновлено 7 березня о 12:12.
Державна служба з лікарських засобів наклала заборону на продаж, зберігання та застосування кількох серій таблеток «Амізон».

Таблетки, вкриті оболонкою, по 0,25 г 20 в упаковці з маркуванням київської компанії «Фармак» заборонили в Україні, ‒ пише Кореспондент.

Таке розпорядження було зроблено на підставі інформації компанії про підробку ліків.

Таким чином, аптекам і медустановам, які здійснюють продаж і застосування ліків, після отримання такої інформації необхідно перевірити наявність цього препарату і вжити заходів щодо його ліквідації.

Як уточниди у фарммацевтичній компанії «Фармак», заборона поширюється виключно на дві серії препарату «Амізон», які були виявлені Держлікслужбою України на не ліцензійних складах у Львівської області в кінці 2012 року (відповіно, дана продукція жодного відношення до компанії «Фармак» немає), а саме серія №570911 та №180211.

Ознаки фальсифікації були підтверджені фахівцями компанії «Фармак», про що, згідно чинного законодавства, було невідкладно поінформовано Держлікслужбу України з метою зупинки продажу населенню даних серій сфальсифікованого продукту.

Відзначимо, що препарат «Амізон» призначений для лікування і профілактики грипу та респіраторних вірусних інфекцій, інфекційного мононуклеозу, кору, краснухи, вітряної віспи та інших захворювань.

АМКУ відзначає, що відсоток всіх споживачів, які вживають «Амізон», становить 6,2%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знов реклама?
Відповісти
Судячи з усього, треба підняти продаж цих ліків. В аптеках їх продають спокійно сьогодні, та і вчора ніхто не забороняв їх купити.
Відповісти
просто треба взяти за ж*пу аптеки ,вони самі закупляють котрафакт бо їм це вигідно
Відповісти