Онкохворому лучанину відмовили в лікуванні через відмову сплатити двісті гривень?

Онкохворому лучанину відмовили в лікуванні через відмову сплатити двісті гривень?
Лучанин, який лікується від онкозахворювання, каже, що через відмову сплатити 200 гривень «благодійної допомоги» його не лікують.

З відповідним зверненням до Громадської приймальні Асоціації захисту прав молоді Волині звернувся мешканець обласного центру, який нещодавно проходив курс хіміотерапії в обласному онкодиспансері, - повідомили у прес-службі організації.

Мовляв, він не може почати лікування, оскільки, для початку, його змушують сплатити благодійний внесок, який становить 200 гривень. Без оплати суми хворого ніхто не хоче лікувати.

«Я не маю можливості просто так «дарувати» 200 гривень. І що мені тепер – помирати?», - поскаржився чоловік.

Юристи організації допомогли хворому написати звернення до головного лікаря онкодиспансеру Ореста Андрусенка.

У відповіді посадовця йдеться про те, що благодійні внески – це справа цілком добровільна, змушувати їх платити медпрацівники не мають права.

Тому, якщо в пацієнта вимагатимуть гроші, радить відразу ж скаржитись до головного лікаря. Мовляв, медична допомога в обласному онкодиспансері надається безкоштовно, як це і передбачено статтею 49 Конституції України.

Довідка


У Луцьку працює громадська приймальня (вул. Коперника, 8а) та телефонна «гаряча» лінія (0332) 28-46-83, створені Асоціацією захисту прав молоді Волині рамках проекту «Активізація громадськості Волинської області у сфері прав на належну медичну допомогу» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да Андрусенко ще той жидок. Він і з мертвого сорочку зніме. А то він радить одразу звертатися до головного лікаря... а може одразу у прокуратуру, щоб не змогли зам'яти факт вимагання та хабарництва?
Відповісти
Якщо внесок благодійний - то він добровільний, вимагають заплатити - дзвони в міліцію. Я так робив, ніхто не приїхав, але все зробили безоплатно.
Відповісти
Останні новини
Онкохворому лучанину відмовили в лікуванні через відмову сплатити двісті гривень?
06 березень, 2013, 09:18