В Україні епідемія грипу розпочнеться в квітні? ВІДЕО

В Україні епідемія грипу розпочнеться в квітні? ВІДЕО
Епідемії грипу в Україні, але кілька міст підходять до межі .

В Інституті епідеміології не відкидають, що справжня епідемія грипу в країні може початись у квітні, - йдеться у сюжеті ТСН.

Нині на ГРВІ та грип хворіють 251 тисяча українців. Четверо людей померли від грипу.

У київській міській лікарні №4 кажуть, що хоч надворі весна, хворих на ГРВІ та грип тут не менше, ніж в перші зимові місяці - щотижня госпіталізують до тридцяти людей.

«В одних випадках це клінічно класичний грип, в інших - це звичайна ГРВІ з ознаками й інших проявів», - розповіла завідувач інфекційними відділення столичної лікарні Наталя Ралець.

Тим часом у Запоріжжі через зростання захворюваності на грип і ГРВІ в окремих школах для молодших класів відмінили заняття - з метою профілактики. В Обласній санепідемстанції Запоріжжя показують графіки й твердять - до епідпорогу далеко. Хоча зазначають, що коливання погоди є надто підступними. З настанням весни людям треба бути обережнішими.

«Весна оманлива. Ось, холодно достатньо на вулиці, ніби і сонечко, а холодно все одно. Багато хто вже й легкий одяг наділи...», - нарікає завідувач епідвідділом Запорізької облСЕС Світлана Кошель.

Тим не менш поки що до епідемії в країні далеко.

«За минулий тиждень приріст захворюваності склав близько 2% тобто приріст іде, але він уповільнюється», - твердить завідувач відділу грипу Інституту епідеміології та інфекційних захворювань Алла Мироненко. Найчастіше на грип хворіють у Києві, Львові й Донецьку.

Найчастіше виявляють вірус пандемічного, так званого свинячого грипу, що викликав епідемію чотири роки тому. Епідемії грипу В Алла Мироненко не виключає й припускає, що вона може прийти у квітні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевно, ви хочете сказати, що епідемії в Україні НЕМАЄ? (перечитайте перше речення)
Відповісти
Останні новини
В Україні епідемія грипу розпочнеться в квітні? ВІДЕО
06 березень, 2013, 09:29