Танці під дощем та ангели на мурах: чим дивувала гостей «Ніч у Луцькому замку». ФОТО

Танці під дощем та ангели на мурах: чим дивувала гостей «Ніч у Луцькому замку». ФОТО
Попри прохолодну та дощову погоду, сотні лучан прийшли до замку Любарта, аби подивитися на незвичне шоу та за стінами фортеці «досвяткувати» День міста.

Арт-шоу «Ніч у луцькому замку» відбувалося з 8 на 9 вересня у рамках заходів з відзначення 933-ї річниці міста Луцьк.

Аби розділити свято з лучанами та привітати Луцьк з Днем народження, на захід завітало чимало українських та закордонних делегацій. Зокрема, на нічне дійство прибули гості з Волновахи, Кам’янця-Подільського, Дубна, Острога, Володимира-Волинського та Нововолинська. Мали змогу особисто оцінити арт-шоу делегації з Польщі, Туреччини, Білорусі та Литви.

Також Луцьк отримав привітання від Дніпра, Запоріжжя, Вінниці, Сум, Херсона, а ще – з Чехії та Китаю.

Фестиваль «Ніч у Луцькому замку» відбувся у місті вже вдесяте. Як зауважив секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, його присвятили з’їзду монархів, який відбувся 1429 року. Тоді у стінах замку зібралися перші особи Європи, аби визначитися зі своїми поглядами на майбутнє і знайти порозуміння.

«Ми, шануючи нашу історію та авторитет наших предків, шануючи славу нашого міста, зробимо все, щоб високо тримати гідне звання лучанина. Бо «лучанин» - це звучить гордо. Лучанин – це не просто мешканець нашого міста, це той, хто любить Луцьк, хто живе потребами Луцька. Давайте пам’ятати, що гасло нашого міста – «Луцьк – приємне відкритя». Хочу, щоб сьогоднішнє дійство стало для кожного з вас приємним відкриттям», – зазначив Григорій Пустовіт.

Розпочалося шоу під оркестрову музику та доволі сильний дощ. У дощовиках і з парасолями гості продовжували танцювати, фотографуватися у фото-зонах та весело проводити час в колі друзів та знайомих.

Лучани зізнаються – найбільше на святі сподобалося фаєр-шоу та 3Д-мапінг. А от подивитися на виступ гурту «ONUKA» залишилися «найстійкіші» - чимало гостей пішли зі свята дещо раніше.

До слова, на території фестивалю присутні мали змогу смачно поїсти та випити зігріваючі напої. А для того, аби лучани не поверталися додому пішки, до 4:00 з Замкової площі відправлялися спеціальні маршрутні таксі по кількох міських напрямках.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Примітив найвищої проби, а не дійство. Тенори класні, оркестри і балет були цікаві, онука - дивний непотріб, тому люди порозбігались.
Файєр шоу - сморід і дим, а не шоу, а церкву, імітацію Собору, навіщо спалили?! Сатанисти, а на файєр шоу.
Діти ряжені в ангелів задубіли стояти на тій стіні, та й не ясно нащо вони були там - потім кудись побігли раптом і пропали, мабуть додому, позамерзали. Ті двоє тіпа ангелів що на стіні вежі висіли майже годину - нащо там весіли?? На сцені великий екран і чомусь жодна камера не транслювала ні файєр шоу, ні перфоманс "світло ночі", було не зрозуміло куди бігти, що дивитись!
А ці чекання по 40 хвилин між виступами не можна було чимось зайняти гостей? Тож люди по 500 грн за квиток віддали!
3Д мапинг взагалі якийсь дуже схожий, що був вже в Замку років 5 чи 6 тому, чи навіть той самий.
Більшість людей щоб не скучати просто їла і пила.
Розчарування повне.
Відповісти
Незрозуміло для чого було міняти формат «ночі в луцькому замку». Краще було б придумати інший фестиваль з іншою назвою.
Скучаю по «ночі в замку» часів 2009-2011років, коли можна було піти і дійсно повеселитись цілу ніч, а не спостерігати незрозумілі перфоманси, як зараз, ще й перенесли на осінь, коли вночі холодно і велика імовірність дощу
Відповісти
А 3д-мапінг дійсно той самий що був 2013 році, просто скорочений в 2 рази, можете порівняти, є відео на ютюбі https://www.youtube.com/watch?v=uyNeNLCXito
Відповісти
Ця влада в місті сьогодні - то сплошний перфоманс, роблять самі не знають що і навіщо, але премію виписують собі регулярно і землю крадуть стабільно, а ви дивіться за 500 грн на ангелочків, цеж досягнення високохудожньої майстерності!
Відповісти
Таке враження після цього "фестивалю", що комусь треба піти на пенсію, бо мізкі вже раціонально не працюють і придумати щось цікаве вже просто не здатні.
Відповісти