Ковельським чиновникам загрожує 10 років тюрми

Ковельським чиновникам загрожує 10 років тюрми
Стали відомі подробиці резонансної кримінальної справи проти чиновників Ковельської міськради – спритні службовці самовільно «звільняли» від орендної плати місцевих підприємців.

Про це пише «Волинь-нова».

Прокуратура порушила карну справу проти начальника відділу з управління майном комунальної власності Ковельської міської ради Ірини Савелькіної та головного спеціаліста цього відділу Тетяни Дудік, яку після допиту взято під варту.

Як розповів міжрайонний прокурор Василь Лопоха, кримінальна справа порушена за статтею 365 частиною 3 КК України — перевищення влади та службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки, при використанні коштів, які надходили від приватних підприємців за оренду комунальної власності. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Поки що мова йде про 201 тисячу гривень — саме таку суму недоотримав місцевий бюджет минулого року за оренду. Цей факт виявила прокуратура під час перевірки виконання ковельською владою бюджетного законодавства.

Правоохоронці допитали до десяти підприємців, провели санкціоновані судом обшуки, а у відділі по управлінню майном комунальної власності вилучили комп'ютери. У межах розслідування кримінальної справи уже допитано заступника Ковельського міського голови і водночас депутата міськради Ігоря Прокопіва, який, за словами правоохоронців, надав слідству вичерпні пояснення. Не виключено, що коло підозрюваних у цій резонансній справі може збільшитися.

До речі, захисниками обох чиновниць виступають колишні високопосадові, працівники органів прокуратури. Протягом кількох годин у Ковельському міськрайонному суді вирішувалося питання щодо запобіжного заходу відносно Тетяни Дудік, якій термін перебування під вартою продовжено ще на десять діб.

Нагадаємо, 17 січня кримінальну справу порушили проти спритників у міській раді, які незаконно звільнили підприємців від сплати 200 тисяч гривень за оренду комунального майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кримінальна справа порушена не 17, а 5 січня.
Відповісти
Останні новини
Ковельським чиновникам загрожує 10 років тюрми
19 січень, 2012, 15:08