Фармацевти очікують, що ліки подорожчають на 20%. ВІДЕО

Фармацевти очікують, що ліки подорожчають на 20%. ВІДЕО
Українські фармацевти попереджують, що ліки можуть стати дорожчими на 20%.

Причиною таких змін став закон про ліцензування імпортних ліків, який набув чинності 1 березня. Українці переймаються, що звичні імпортні пігулки взагалі зникнуть з аптечних полиць, - йдеться в сюжеті ZIK.

Провізори заспокоюють, що ліків усім вистачить.

«Постачання йде в нормальному режимі, запаси в нас є достатні. В аптеці ми таких запасів не маємо, але вони є на складі. То можуть бути просто тимчасові перерви, так як вони і зараз бувають, до місяця. 3-4 тижні може йти ліцензування препарату», – розповіла провізор Олена.

Наразі у аптеках немає дефіциту лікарських засобів. У чергах люди теж не стоять. Та це лише початок ліцензування. Воно має допомогти профільтрувати тонни лікарських засобів, з яких обирають ліки українці.

«Якщо в сусідній Польщі зареєстровано п’ять індійських фармацевтичних компаній, то в Україні донедавна було майже до трьохсот компаній», – зазначила голова Асоціації фармацевтів Львівщини Олена Комарянська.

А от обіцянки уряду про здешевлення ліків, напевно, – міф.

«Те, що звучить, що ціна знизиться на лікарські засоби, я не думаю. Адже на сьогодні аптечні заклади отримують ліки від чотирьох в основному національних дистриб’юторів. І дуже великих ланцюжків посередників немає», – повідомила Олена Комарянська.

Наразі Державна служба з лікарських засобів вже видала до 150-ти ліцензій іноземним компаніям. Проте імпортери так і не отримали чіткого переліку вимог, які б визначали видачу ліцензій на імпорт ліків.

Урядовці запевняють, що до 1 грудня порядок ліцензування буде відбуватися за європейськими стандартами. А в Інтернеті поширилася інформація про те, що представники Європейської бізнес асоціації та Американської торговельної палати неодноразово зверталися до української влади і просили скасувати дію закону про ліцензування ліків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фармацевти очікують, що ліки подорожчають на 20%. ВІДЕО
09 березень, 2013, 13:31