Луцьк вшанував Шевченка. ФОТО

Луцьк вшанував Шевченка. ФОТО
З нагоди 199-ї річниці з дня народження українського поета та художника Тараса Шевченка біля його пам’ятника відбувся мітинг.

Урочистість відбулась 9 березня за участі представників влади, письменників, студентів та громадськості.

До пам’ятника поклали квіти. З привітальним словом виступив голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай.

У промові Потурай, користуючись нагодою, дорікнув обласній владі на те, що вона не виконує своїх обіцянок. Мовляв, минулоріч обіцяли на державну підтримку книговидань волинських письменників мало не мільйон гривень, але «реально не дали нічого».

«Минулого року крім альманаху «Світязь» жодна наша книжка не вийшла за рахунок державної підтримки. Це ж не в Криму чи в Донецьку, це на Волині», - сказав Потурай.

Також під час урочистості відзначили найменших та найстарших лучан, які принесли унікальні зразки видавництва «Кобзаря».

Усім переможцям подарували книги. Насамкінець присутні декламували поезію Тараса Шевченка, виконували пісні на його слова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де Клімчук і Войтович? Чи для них окрім зека Януковича більше авт авритетів немає?
Відповісти
А як попросять прочитати щось, хіба вони знають, Ну може єдине: "І на УкрАїні доб..., то бто пАкращення". А великий пісьмєннік Потурай не спромігся без папірця два слова про Шевченка.
Відповісти
А вам яке діло? Самі там були? По фото тільки висновки робите флудисти-домомонітороплюї!:)
Відповісти
Тарасом Шевченко были написаны повести на русском языке: «Княгиня» (1853), «Музыкант» (1854—55), «Несчастный», «Капитанша», «Близнецы»,«Художник» (1856);«Наймичка» (1844) и «Варнак» (1845); «Прогулка с удовольствием и не без морали» (1856—58). 9 сочинений! Изучайте, укры!


Відповісти
Останні новини
Луцьк вшанував Шевченка. ФОТО
09 березень, 2013, 14:26