Башкаленко доповів Президенту про готовність Волині до можливої повені

Башкаленко доповів Президенту про готовність Волині до можливої повені
За останні два роки на Волині провели значну роботу для захисту від повені, вважає перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Про це Башкаленко заявив на нараді під головуванням Президента України щодо заходів із запобігання підтопленню окремих територій.

На нараді були присутні керівники територій, де люди найчастіше потерпають від стихії.

Звітуючи про виконані роботи на Волині, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, зокрема, зазначив, що завдяки державній підтримці місцева влада суттєво покращила стан меліоративної мережі.

«У 2011 році, вперше за роки незалежності України, з резервного фонду Уряд виділив Волині 22,5 млн грн для зменшення шкоди від паводкових та повеневих вод».

«Торік область отримала ще понад 12 млн грн. Завдяки асигнуванням в регіоні відремонтовано майже 350 км внутрішньогосподарських меліоративних та понад 120 км лісових дренажних мереж, відновлено більше 40 км магістральних каналів, побудовано 13 км нових каналів, зведено 11 км захисних дамб», - повідомив Башкаленко.

Олександр Башкаленко також доповів, що «в області збудовано три нових насосні станції та відремонтовано 30 насосно-силових агрегатів на помпувальних станціях, що несуть найбільше навантаження під час пропуску високих вод.

«Як результат, тисячі садиб, десятки тисяч гектарів сільськогосподарських угідь і лісових масивів захищені від затоплення», - зазначив він.

Перший заступник голови облдержадміністрації запевнив, що на Волині налагоджено чітку взаємодію між усіма причетними службами та структурами у роботі з попередження шкоди від підтоплень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Башкаленко доповів Президенту про готовність Волині до можливої повені
13 березень, 2013, 08:16