У Росії Шевченка назвали русофобом та порівняли з Гітлером. ВІДЕО

У Росії Шевченка назвали русофобом та порівняли з Гітлером. ВІДЕО
В Оренбурзі, що в Росії, кажуть, що український поет Тарас Шевченко ненавидів росіян.

Російський телеканал «Оренбург» показав сюжет, у якому Кобзаря порівняли з Адольфом Гітлером, - пише Українська правда.

«Цікавий факт: за ненависть Тараса Шевченка до росіян фашисти дозволяли ставити його портрети поруч з портретом Гітлера і зберегли його пам'ятник в Києві», - сказано в матеріалі.

Крім того, авторів сюжету незадовільняє факт того, що в Оренбурзькій області святкують «Шевченківський березень», однак не святкують «Пушкінський червень».

«Але звідки у нас взялося таке затяте поклоніння відвертому русофобу Шевченку, якого ми культивуємо з року в рік, влаштовуючи місячник його імені? Невідомо. Навіщо нашим дітям такі дивні і явно чужі кумири, коли у нашій багатонаціональній літературі є імена, якими справді можна пишатися», - резюмували автори сюжету.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кацапи є кацапи .
Відповісти
Вася є Вася)
Відповісти
Тарасом Шевченко были написаны повести на русском языке: «Княгиня» (1853), «Музыкант» (1854—55), «Несчастный», «Капитанша», «Близнецы», «Художник» (1856); ранее были написаны повести «Наймичка» (1844) и «Варнак» (1845); «Прогулка с удовольствием и не без морали» (1856—58). 9 сочинений! Изучайте, укры!
Відповісти
Газпром башляє?чи просто значимість свою відчув?ваш "журавль" нє улєтєл йіщо?от-такі і є москалі.люблять вас всюди,від Чукотки до Ліссабону.Так тримай "друже",знамя дєдов не уроні...
Відповісти
После того, как укронацики сделали вышиванку своим символом, приличному человеку ее надеть стыдно.
После того, как Шевченко подняли на щит русофобы, к нему стали относиться так же, как к русофобам.

Жаль Тараса Григорьевича. Лучше бы вспомнили в Оренбурге, что Шевченко не только украинский поэт, но и русский писатель (вся его проза - русскоязычна). И именно поэтому русскоязычная проза Шевченко предана забвению на Украине (фактически запрещена). Точно так же, как запрещены дневники Шевченко на языке оригинала (русском) - только на мове!!!

А еще стоило бы вспомнить о шевченковых "Гайдамаках" - "Ріж католика, бий католика!". И в соответствии с его заветами поступить с Галичиной.
Відповісти
Отак потихесеньку і станемо ми незалежними. В нас будуть і гордість і перемога. А також власна (Українська) періодика, фільми, проза та поезія. Бо хто ж як не ми плекаємо Шевченка, Франка, Роздобудько, Корній, Жадана. Це виключно наші українські літератори.
Відповісти
Знайшлися активісти в Оренбурзі - організували "Шевченківський березень". А решта, щоб організувати "Пушкінський червень" чи ще там щось у вшанування російських поетів, чекають вказівок "зверху" та відповідного фінансування??? От у цьому справжній корінь заздрощів до поціновувачів Шевченка...
Відповісти
Останні новини
У Росії Шевченка назвали русофобом та порівняли з Гітлером. ВІДЕО
13 березень, 2013, 08:38