На Волині охочих здати ЗНО – майже 8 тисяч

На Волині охочих здати ЗНО – майже 8 тисяч
На зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося маже вісім тисяч волинян.

Найпопулярніші предмети серед волинських абітурієнтів – українська мова та література, історія та математика, - пише Волинський інформаційний портал з посиланням на проректора із питань ЗНО Волинського ППО Надію Бобак.

Цьогоріч на проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвались 7 тисяч 983 особи. За словами посадовця, цікавим є той факт, що 1,7 тисячі волинян – не цьогорічні випускники.

Бобак зауважила, що на це може бути дві причини: або активізувалися студенти коледжів, або ж спудеї хочуть змінити профіль навчання та перевступити.

Варто зазначити, що більшість абітурієнтів виявили бажання протестувати свої знання з трьох предметів, а саме української мови та літератури, історії та математики. Найменше - з іспанської мови (одна людина) та французької (10 осіб).

Цікавим є те, що чимало охочих, а саме 252 абітурієнти, виявили бажання перевірити свої знання зі світової літератури. До слова, тестування з цієї дисципліни будуть проводитись вперше.

До слова, серед районів лідирує Маневицький: там здаватимуть ЗНО 530 людей, далі – Камінь-Каширський.

«Ми зараз думаємо, чи не відкрити пункти тестування в останньому, тому що раніше учні з Камінь-Каширщини їздили на тестування до Маневицького району», - зауважила Бобак. Натомість найменше абітурієнтів у Шацькому районі - всього 127.

Не зайвим буде повідомити й те, що понад п’ять тисяч абітурієнтів вибрали по чотири предмети для проходження тестування. Один предмет обрали всього 74 людини.

До слова, 23 та 30 березня відбудуться пробні тестування зі ЗНО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, ЗНО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.