Луцьким дітям-інвалідам обіцяють медичне «ноу-хау». ФОТО

Луцьким дітям-інвалідам обіцяють медичне «ноу-хау». ФОТО
Хворим дітям Волині із порушенням опорно-рухового апарату забезпечать безплатне лікування у стаціонарі та у окремих, особливо важких випадках, неоплатні протези.

Зустріч медичних працівників, представників громадських організацій, які опікуються дітьми-інвалідами, батьків дітей-інвалідів у Луцьку з заступником директора Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Оксаною Борисовою відбулася сьогодні, 13 березня, ‒ пишуть Волинські новини.

Під час зустрічі розмовляли про впровадження нових засобів для комплексної реабілітації дітей-інвалідів з важкою ортопедичною та неврологічною патологією.

На заході були присутні заступник начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук, головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, представники департаменту праці та соціального захисту населення та батьки дітей-інвалідів.

Тільки на Волині за минулий рік зареєстрували понад 800 дітей-інвалідів, 35-40 з яких мають важку ортопедичну патологію.

Мета зустрічі – забезпечити населення, зокрема Волині, засобами реабілітації: протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами для сидіння, для підтримки грудних відділів хребта, ортопедичним взуттям, нагрудно-поперековими ортезами.

«Ми прагнемо посадити тих, хто лежить, підняти на ноги тих, хто сидить. Наша мета – бажання допомогти дітям адаптуватися до сьогоденного життя», ‒ розпочала конференцію Оксана Лєщинська.

За словами Миколи Якимчука, реабілітація дітей-інвалідів повинна бути комплексною. Співпраця з Хмельницьким державним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством дозволяє проводити таку реабілітацію, як цього вимагає здоров’я дитини.

«Ортез для сидіння ‒ це ноу-хау! Такий пристрій забезпечує стійке положення «сидячи» з надійною фіксацією, що дає можливість покращити якість життя хворій дитині», ‒ презентувала ортез для сидіння Оксана Борисова.

Варто зазначити, що протягом 2012-2013 років, держава виділила кошти для забезпечення технічно-ортопедичними засобами дітей-інвалідів до 18 років. 36-м важкохворим дітям лікарі-реабілітологи планують надати допомогу.

Підприємство працює понад 30 років. Воно складається з інженерів-технологів, модельєрів, працівників медичного відділу та стаціонару первинного складного протезування та реабілітації, робітників на виробництві та адміністрації.

Перебування в стаціонарі, мовляв, безплатне. А ортопедичний костюм (гравістат) дитина може використовувати дома.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьким дітям-інвалідам обіцяють медичне «ноу-хау». ФОТО
13 березень, 2013, 16:18