Водій розповів, як відсудити гроші в «Укравтодору». ФОТО

Водій розповів, як відсудити гроші в «Укравтодору». ФОТО
Водій Станіслав Синюк відшкодував у «Укравтодору» 27, 596 гривень за пошкоджене авто Honda Accord через яму на автодорозі Київ ‒ Ковель.

Пригода трапилася на 1-му кілометрі Гостомельського шосе, ‒ пише «Gazeta.ua».

Варто зауважити, що Станіслав Синюк працює начальником юридичного відділу у страховій компанії. Дає поради водіям, як відшкодувати гроші у Державної служби автомобільних доріг за пошкоджене авто.

«Найважливіше ‒ це зафіксувати пошкодження на фотоапарат або відеореєстратор. Без цього щось довести у суді буде неможливо. На світлині в одному кадрі має бути зафіксовано авто, яма і щось з привʼязкою до місцевості. У моєму випадку ‒ це був розташований поруч пост ДАІ», ‒ розповів він.

Радить, обов'язково знайти декілька очевидців і взяти у них контакти.

«Потім потрібно викликати інспекторів ДАІ. Працівники міліції мають скласти протокол. Важливо, щоб цей протокол був складений на «Укравтодор», а не на водія. Інакше потрібно буде оскаржувати у суді, що водій не винен», ‒ зауважив юрист.

Послуги юриста для ведення таких справ будуть коштувати від 10% від суми збитку.

«Не варто викликати інспекторів ДАІ та дорожню службу, якщо збиток складає до 10 тисяч гривень. Якщо машина застрахована на повне КАСКО, то страхова компанія має відшкодувати збитки самостійно», ‒ пояснив Синюк.

Юрист зазначив, що представники «Укравтодору» будуть наполягати на вині самого водія.

«Представники дорожньої служби намагалися довести, що яма могла бути, де завгодно. Тут стали у нагоді мої знімки з привʼязкою до місцевості. Але представники «Укравтодору» стояли на своєму до останнього», ‒ додав чоловік.
«Доводилося часто відпрошуватися з роботи. Домовлятися зі свідками, іноді впрошувати. Всі зайняті, і це досить довгий процес. У суді у свідків питали, чи справді вони бачили яму, якого вона була розміру і як що сталося», ‒ розповів постраждалий.

У березні 2010 року Станіслав Синюк повертався додому з роботи. На автодорозі Київ ‒ Ковель на 1-км Гостомельського шосе потрапив у яму. Пошкодив гуму, супорти, підшипники, амортизатори, мав дві дірки у передньому і задньому лівому колесі, тріщину диску. Чоловік сфотографував бездоріжжя та пошкодження автівки. У яму, на яку він наїхав, повністю поміщалась 1,5 літрова пластикова пляшка.

«Відсуджені гроші забирав близько півроку. Щоб виплатити мені компенсацію, різні інстанції повинні були розсилати відповідні листи. У деяких з них не було ні конвертів, ні марок, тому я купував і приносив їм конверти і марки. Мав товстенну папку з мільйоном паперів у цій справі», ‒ розповів він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Станіславу Синюку респект. Так і треба дрючити тих злодюг з руками, які ростуть з одного місця. Нажаль таких людей як цей Синюк одиниці по всій Україні - тому автодор і розраховує на свою безкарність...
Відповісти
маладца
Відповісти
Останні новини
Помер батько Блохіна
13 березень, 2013, 17:01
Водій розповів, як відсудити гроші в «Укравтодору». ФОТО
13 березень, 2013, 16:41